Madventures Suomi -ohjelman uudella kaudella Riku Rantala ja Tunna Milonoff jatkavat Suomeen ja sen lukuisiin eri heimoihin tutustumista. Ensimmäisessä jaksossa retkikunta suuntaa Suomen ehkä tunnetuimman tunturin Saanan huipulle. Jakso on kuvattu loppuvuodesta 2020.

Vaellus ei kuitenkaan suju ongelmitta, sillä koko kuvausryhmä on tietämättään sairastunut koronaan.

– Nousu tuntui kyllä ihmeellisen raskaalta. Ajattelin, että ikä ei tuu yksin, mutta samalla ihmettelin, miten meidän millenniaalikuvaajatkin oli niin puhki, Riku kertoo ohjelman tiedotteessa.

– Jopa sellainen hetki nähtiin, jossa perfektionistina tunnettu ohjaaja Tunna ilmoitti, että ”ei sinne huipulle asti tarvi mennä”.

Retkikunta kuitenkin selvittää tiensä Saanan huipulle, mutta seuraavana aamuna yksi kuvausryhmän jäsen tuntee olonsa sairaaksi ja saa Norjan rajalta positiivisen testituloksen.

– Jouduttiin kaikki tietysti heti karanteeniin. Sitten ei auttanut muu kuin lähteä ajamaan suoraa päätä kotiin Helsinkiin, ja samalla kuume alkoi muillakin nousta. 1200 kilometrin ajoa koronataudissa emme suosittele kenellekään! Riku toteaa.

– Elettiin joulunaluspäiviä ja kotona taas oli pakko mennä eristykseen, joten jouduin viettämään jouluaaton erilläni perheestä. Sen ohella ikävintä oli haju- ja makuaistin katoaminen kuukausien ajaksi – ne eivät ole vieläkään palautuneet kunnolla, vaikka jo yli vuosi on kulunut, Tunna kertoo tiedotteessa.

Madventures Suomi -ohjelman toinen tuotantokausi 19. tammikuuta alkaen Ruutu+ -palvelussa.

Lue myös:

Riku Rantalan pakaraan pesiytyi lihansyöjäbakteeri – traumaattinen kokemus käynnisti massiivisen elämäntapamuutoksen: ”P*rse piti leikata”

Tunna Milonoff paljastaa tv:ssä ensireaktionsa vaimostaan Jennistä – ”Se oli todella hämmentävää”