Ohjelmassa esiintyy myös Suomen UMK-voittaja Aksel Kankaanranta.

Hollannin Rotterdamissa ei järjestetä tänä vuonna Euroviisuja koronapandemian vuoksi. Tilalle on kehitelty korvaava tv-show joka esitetään suorana lähetyksenä TV2:ssa tulevana lauantai-iltana. Vaikka ohjelmassa esiintyvätkin kaikki 41 maan euroviisuedustajat ei kyse ole kilpailusta, vaan tarkoitus on viihdyttää ja yhdistää eurooppalaisia vaikeina aikoina.

Erilaisista Euroviisujen koronavariaatioista spekuloitiin jo ennen kilpailun peruuntumista. Yksi ehdotus oli, että kunkin osallistujamaan esitykset olisi lähetetty tv-studioistaan ja pisteytetty. Ylen UMK:n tuottaja Anssi Autio ei osaa sanoa miksei tähän ratkaisuun päädytty.

Lauantaina nähtävän Europe Shine A Light -ohjelman järjestää Euroopan yleisradioliitto EBU yhdessä hollantilaisjäsentensä kanssa.

– Ohjelmassa tullaan näkemään menneisyydestä tuttuja isoja viisutähtiä. Huomio keskittyy aika pitkälti myös tämän vuoden biiseihin ja edustajiin, jotka eivät päässeet Euroviisuihin, Autio kertoo.

Suomea edustaa Aksel Kankaanranta kappaleellaan Looking Back.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Esitys on täysin akustinen, siinä on kitara ja viulu, Kankaanranta paljastaa.

Hän myöntää, että viisujen peruuntuminen on harmittanut ja surettanut vaikka päätös onkin tilanteesta johtuen ymmärrettävä.

– Ymmärrettävä päätös ja onneksi nyt tuli jotain korvaavaa ohjelmaa, Kankaanranta toteaa.

Viisuedustajien esitykset on nauhoitettu etukäteen, mutta itse show lähetetään muilta osin suorana Hollannista. Ohjelmaa kommentoivat niin suomen- kuin ruotsinkieliset kommentaattorit.

Europe Shine A Light -ohjelma esitetään lauantaina 16.5. klo 22 alkaen TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Lähde: MTV