Radiojuontaja Pertti Salovaara saa järkyttäviä tietoja terveydentilastaan Olet mitä syöt -ohjelmassa. Urheilulääkäri Pippa Laukalle selviää pian, että yöradiota juontavan Pertin elämäntavat ovat totaalisesti retuperällä.

Pertin ruokailurytmi on täysin sekaisin ja aamiainen jää lähes poikkeuksetta syömättä. Kasvikset puuttuvat ruokavaliosta kokonaan, eikä Pertti harrasta lainkaan liikuntaa, vaan liikuttaa itseään lähinnä autolla. Öisin töistä palatessaan mies nappaa usein mukaansa hampurilaisaterian huoltoasemalta.

Näläntunnetta Pertti karkottaa juomalla runsaasti sokerisia energiajuomia. Myös jääkaapista paljastuu karu näky, mustaa makkaraa, valmisruokia, fetaa ja oliiveja, joita hän napsii aina sohvalla löhötessään.

– Mä ajattelin, että tämä on parempi kuin sipsipussi, Pertti puolustelee oliivivarastoaan Pipalle.

Huonoja ruokailutottumuksiaan Pertti puolustelee myös sillä, että hänen perheensä on hajonnut, eikä ruoanlaitto yksin innosta.

– Silloin kun oli vielä perhe kasassa sitä teki lapselle aamupalat, lounaan, päivällisen ja iltapalan ja samalla söi itsekin siitä. Yksin asuessa sitä ei tule noudatettua.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: MTV

Pertin vyötärönympärys on peräti 114 senttiä ja painoakin on kertynyt 90,5 kiloa. Hälyttävin asia paljastuu kuitenkin Pipan vastaanotolla. Pertin veren rasva-arvo on kohonnut hengenvaarallisen korkeaksi. Pipan mukaan vastaavia tuloksia ei tule useinkaan vastaan lääkärin uralla.

– Se riski ei ole huomattava, se ei ole vakava, se on hengenvaarallinen, Pippa toteaa vakavana.

Tuloksista pelästynyt Pertti vannoo ottavansa muutoksen nyt tosissaan.

– Aika harvoin sitä saa kuulla, että sitä ollaan lähes tulkoon jatkoajalla. Jos meinaa katsoa, kun pienimmät lapset pääsee ripille, niin olisi varmaan syytä tehdä jotain.

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla keskiviikkoisin klo 20.

Lue myös:

Someaktivisti Laura Haimila järkyttyy tv:ssä ruokavalionsa seurauksista – ”Isku vasten kasvoja!”

Sanna Ukkolan ruokavalio ällistyttää tv:ssä – karut seuraukset myös terveydelle – ”Maailmanluokan mittakaavassa karmea tulos”