Vain elämää -ohjelmassa nähdään tulevana perjantaina joulujakso, jossa osa osa artisteista tunnustautuu todellisiksi jouluihmisiksi, kuten muun muassa Suvi Teräsniska. Toisille taas joulu on haastavaa aikaa.

Arttu Wiskari tunnustaa, ettei ole jouluihminen, eikä vietä perhejouluja.

– Tänä päivänä vietän joulun niin, että mä ajan perheen Pälkäneelle anopin luokse. Sitten mä ajelen himaan ja oon himassa yksin. Se on mulle tärkeä aika olla yksin ja se on mulle vapauttavaa, Arttu kertoo.

Hän esittää ohjelmassa joulukappaleen, joka on odottanut jo pitkään pöytälaatikon pohjalla.

– Tämä on ainut joululaulu, mitä tulen koskaan esittämään enää ikinä milloinkaan missään, Arttu toteaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Nelonen

Tuure Kilpeläiselle joulu nostaa puolestaan pintaan lapsuuden vaikeita muistoja. Hän kertoo ohjelmassa lapsuuden joulusta, joka päättyi järkyttävästi, kun liikaa lääkkeitä ja alkoholia nauttinut äiti vietiin sairaalaan.

– Mulla on se varhaislapsuus 9-vuotiaaksi asti ihan normaalia, mistä ei muista juuri mitään. Sitten koitti se, mistä täällä myös Suvi on puhunut, avioero.

– Mun äiti, levätköön hän rauhassa, ei ehkä toipunut siitä koskaan ja sai ehkä joulun aikaan vähän liikaa alkoholia. Sitten yhtäkkiä me ollaan siskon kanssa lumihangessa, karvahattu palaa jossain takassa, ambulanssi hakee mutsin ja kaikkea, liikaa lääkkeitä… Tuure muistelee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Nelonen

Tuure kuitenkin myöntää, että on toipunut tapahtumista nyt oman perheensä avulla.

– Ehkä musta on tulossa jouluihminen ja joulu alkaa nyt olla aika super jees. Mulla on perhe ja vaimo, joka pistää lokakuun alussa joulubiisit soimaan ja koristelee. Sitten on lauma lapsia, jotka rakastaa joulua, iso grande famiglia ja kaikki tekee italialaisia jouluherkkuja.

– Olen jo päässyt siihen vaiheeseen, etten tunne itseäni siinä ulkopuoliseksi ja joksikin traumaattiseksi hylkiöksi.

Vain elämää perjantaisin klo 20 Nelosella ja Ruudussa.

Lue myös:

Anna Abreu lataa suoran mielipiteensä Pyhimyksestä – kaksikko lähentyi Vain elämää -kuvauksissa: ”Olen löytänyt vertaiseni väittelijän”

Arttu Wiskari pelkäsi syöpädiagnoosia ennen Vain elämää -leiriä – ”Mikään ei ole niin kuumottavaa”