Summer Up -festivaalia viikonloppuna Lahden Mukkulassa juhlineiden jättämistä roskista ei näy enää jälkeäkään. Ritaniemenkatu ja kaikki lähialueen maastot on järjestäjien mukaan siivottu annetussa aikamääreessä.
Lahden kaupungin puutarhuri Hannu Neuvonen vahvistaa puhtauden. ”Varsinaisen tapahtuma-alueen ulkopuoliset alueet, kuten Ritaniemenkatu, Niemenkatu ja Laatikkotehtaankatu olivat maanantai-aamuna siivottu hyvin.” Myös Lahden apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen kiittelee nopeaa toimintaa. ”Festarikansan sotkuista tehty havainto oli erityisesti lauantai-aamun tilanteesta. Epäilemättä jäljet tuleekin siivota ja hyvä kun on siivottu ennätysajassa.”
”Meille on aina ollut tärkeää huolehtia tapahtuma-alueesta ja sen puhtaudesta”, toteaa tapahtuman toimitusjohtaja Martin Mustonen. ”Ensi vuodeksi suunnittelemme lisää ekologisia tuotteita. Esimerkiksi nyt ruokailussa käytössä olleet puuaterimet saivat paljon positiivista palautetta. Ruokailukin rajattiin tarkoituksella vain yhdelle alueelle, joka esti astioiden kulkeutumisen ympäri varsinaista tapahtuma-aluetta.”