Rentouttavaksi tarkoitettu hotelliloma voi mennä helposti ja pahasti pieleen, ellet muista noudattaa näitä vinkkejä.

Jurys Inn -hotelliryhmän julkaiseman tutkimuksen mukaan yleisimmät mokat hotellilomalla ovat yllätetyksi tuleminen intiimissä tilanteessa, sängyn kastelu sekä unissakävely.

Hotellilomalla nautitaan yleensä huippusijainnista sekä siitä luksuksesta, että ei tarvitse itse kokata eikä siivota, mutta oma huono käytöksemme voi kääntää kaiken päälaelleen.

Alla tutkimuksessa paljastuneet yleisimmät mokat hotellilomilla ja vinkit, miten voit välttyä niiltä.

1. Odottamaton vieras

Monet pariskunnat hakevat hotellista yhteistä ja yksityistä laatuaikaa. He nauttivat päästessään hetkeksi pois lasten luota ja arkielämän rasitteista. Valitettavasti romanssille on kuitenkin käynyt köpelösti 20 % tutkimuksen matkailijoista.
Joka viides vastasi palajstuneensa hyvin arkaluontoisessa asennossa tai tilanteessa, kun joku odottamaton vieras on tullut huoneeseen.

Vinkki: Kannattaa aina laittaa ”Älä häiritse” -kyltti oven kahvaan, ellet satu tarvitsemaan siivousta tai minibaarin täydennystä.

2. Lukitset itsesi huoneen ulkopuolelle

16 % hotelliasiakkaista kertoo lukinneensa itsensä vahingossa huoneen ulkopuolelle.

Vinkki: Välttyäksesi nololta kävelymatkalta hotellin vastaanottoon ja takaisin, tarkista aina ennen oven sulkemista, että sinulla on mukana huoneen avain.

3. Lukitset itsesi huoneen ulkopuolelle ilman vaatteita

Vielä nolommaksi itsensä ulos lukitsemisen tekee se, jos satut olemaan vähissä vaatteissa, tai jopa kokonaan ilman vaatteita, kun ovi napsahtaa lukkoon.

10 % asiakkaista tunnusti joutuneensa syystä tai toisesta huoneensa ulkopuolelle päällään vain alusvaatteet, pyyhe, tai ei yhtikäs mitään.

Vinkki: Sama kuin kohdassa 2, mutta kävelymatka respaan ja takaisin on tuhat kertaa nolompi.

4. Eksyminen

Lähes joka viides asiakas tunnustaa eksyneensä hotellin käytäville yrittäessään löytää huonettaan.

Hotellikäytävät ovat tunnetusti hankalia, koska ne näyttävät niin samoilta. Kun mukaan yhdistää väsymyksen ja alkoholin, huoneen löytäminen on vielä hankalampaa.

Vinkki: Paina mieleesi huoneesta lähtiessäsi, miten löydät sinne takaisin.

5. Unissakävely

Outo ympäristö ja poistuminen arkirutiineista voivat olla vaikuttavia tekijöitä siihen, että 4 % vieraista kävelee unissaan hotellissa.

Vinkki: Yritä noudattaa lomallakin samoja rutiineja ja nukumaanmenoaikoja kuin kotona.

6. Sängyn kastelu

Vaikka yksikään hotellivieraista ei kastelisi sänkyään koskaan kotona, 1 % heistä tekee niin hotellissa. Tähän voivat vaikuttaa alkoholi, väsymys ja vähäiset yöunet.

Vinkki: Älä juo suuria määriä nesteitä illalla ja muista käydä vielä kerran vessassa ennen nukkumaanmenoa.

Jurys Inn -hotelliryhmän tutkimukseen osallistui noin 600 hotelliasiakasta. Konsernin hotelleissa on yli 7 000 huonetta 28 hotellissa, jotka sijaitsevat Irlannissa, Iso-Britanniassa ja Tšekin tasavallassa.

Lähde: Irish Mirror

Kuva: Pixabay