https://youtu.be/tjvW7vQT5yU
Coca-Cola juhlii 100-vuotiasta muotopulloaan yhdessä Marilynin, Elviksen, Ray Charlesin, Rita Oran ja Aviciin kanssa. He ovat miljardien muiden ihmisten tavoin suudelleet Coca-Cola-pulloa – toisin sanoen juoneet suoraan tästä ikonisesta pullosta.
Coca-Colan Suudelma -kampanja herättelee itse kunkin meistä muistelemaan omaa ”ensisuudelmaansa” ja hyviä hetkiä Coca-Cola-pullon seurassa.
Coca-Colan arkistoista löytyneissä mustavalkokuvissa aikansa supertähdet Marilyn Monroe, Elvis ja Ray Charles on ikuistettu Coca-Cola -pullon kanssa. Historiallisten Hollywood-kuvien rinnalla nähdään nykyaikaisia otoksia tämän päivän tähdistä ja Coca-Cola-pullosta. Kuvien inspiraatio on peräisin vanhoista mustavalkokuvista, mutta toteutus vahvasti tätä päivää. Kansainvälisesti arvostettu valokuvaaja David LaChapelle on ikuistanut brittiläisen laulaja-lauluntekijä Rita Oran ja ruotsalaisen DJ-tuottaja Aviciin uudenlaisiin kokeileviin kuviin.
Rita Ora avasi viime viikolla Lontoossa 100-vuotiasta Coca-Cola pulloa juhlistavan pop-up baarin, joka on sisustettu pullon kehittämisvuoden 1915 henkeen. Baariin on kerätty Coca-Cola-pulloa esittävää taidetta sekä muistoesineitä 100 vuoden ajalta, joiden joukossa mm. Andy Warholin teos ja Marilyniä ja Elvistä esittäviä valokuvia.
Suudelma-kampanjan TV-mainos on saanut vaikutteita taiteilija Andy Warholin näkemyksestä, että kuka tahansa -asemaan katsomatta- voi nauttia Coca-Colan raikkaasta elämyksestä. Kampanjan televisiomainos on ensimmäinen laatuaan, joka keskittyy pelkästään brändin kuuluisaan pulloon ja siihen, kuinka se on ollut osa elämää jo sadan vuoden ajan. Vuosikymmenestä toiseen ja sukupolvelta toiselle, Coca-Cola -pullo ja sen ”suuteleminen” on ollut ystävyyden ja yhteisten hyvien hetkien jakamisen symboli.
– Coca-Cola-pullo on muotoiluklassikko. Suudelma-kampanja juhlistaa tätä ainutlaatuista 100-vuotiasta juomapakkausta ja on samalla merkittävä virstanpylväs brändin historiassa. Coca-Cola-pullolla on ollut ainutlaatuinen rooli populaarikulttuurissa viimeisen 100 vuoden aikana. Samalla kampanja herättelee itse kutakin muistelemaan omaa ”ensisuudelmaansa” ja hyviä hetkiä Coca-Cola-pullon seurassa, sanoo Matti Takkinen Suomen Coca-Colalta.
Rita Ora kertoo ensisuudelmastaan haastattelussa:
https://youtu.be/cAQBwNab0R0
Avicii kertoo, millaista oli olla David LaChapellen kuvattavana:
https://youtu.be/GbwSfVb9ntk
 
Kuva: YouTube