Musiikkineuvos Dannyn sihteeri Leila Salmelainen on viihtynyt legendaarisen artistin leivissä jo 55 vuoden ajan. Urallaan Salmelainen on nähnyt kaiken – niin Dannyn vahvimmat kuin heikoimmatkin hetket.

Leilan ja Dannyn yhteistyö alkoi 1960-luvulla Leilan omien sanojen mukaan ”vahingossa”. Leila oli tuolloin 16-vuotias, nuori naisenalku, joka ryhtyi pyörittämään Dannyn faniklubia tämän pyynnöstä.

– Alkuaikoina en saanut mennä mukaan keikoille, sillä olin niin nuori eivätkä vanhempani päästäneet minua lähtemään, Leila kertoo Metropolille.

– Sittemmin kiersin Dannyn kanssa kaikki show´t, yhteensä 15 vuoden ajan. Nämä kiertueet olivat urani kohokohtia. Ajoin autolla vuodessa 100 000 kilometria, hän jatkaa.

Vaikka Leila sihteeriksi itseään kutsuukin, pitää hänen työnkuvansa sisällään paljon muutakin kuin juoksevien asioiden hoitamista. Vuosien saatossa Leila ja Danny ovat hitsautuneet tiiviisti yhteen, ja edelleen tänä päivänä he kutsuvat toisiaan luottoystävikseen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Aikoinaan Leila oli läheisissä väleissä myös Dannyn edesmenneen äidin kanssa, mikä lähensi kaksikkoa entisestään.

– Puhumme Dannyn kanssa todella paljon kaikesta. Meinaan siis ihan kaikesta, Leila painottaa.

– Lisäksi olen ollut paljon Dannyn vanhempien kanssa tekemisissä, erityisesti Dannyn äidin. Hän piti minua kuin omana tyttärenään, hän lisää.

Danny ja Leila ovat usein joutuneet kohtaamaan rajuja ennakkoluuloja ystävysten välisestä suhteesta.

– Hirveän moni kysyy aina, että miten on mahdollista, että minä olen edelleen tässä? Että kun Dannyn ympärillä pyörii jatkuvasti niin paljon naisia ja ihmisiä ylipäätään, niin miten minä olen pysynyt?

Leila uskoo salaisuuden piilevän siinä, ettei hänen ja Dannyn välillä ole koskaan ollut mitään romanttista. Tätä on monen kuitenkin vaikea uskoa todeksi.

– Meillä on aina ollut todella lämmin ja luottamuksellinen suhde. Lähipiiristämme on väitetty, että meidän välillämme on pakosti oltava jotain romanttista. Mutta mitään sellaista ei kuitenkaan ole, Leila vakuuttaa.

– Olen kasvanut kiinni tähän ihmissuhteeseen ja työtehtävään. On luonnollisempaa olla tässä kuin olla olematta.

Danny on viime vuosien aikana joutunut usein keskelle massiivisia kohuja, jotka liittyvät yleensä miehen rakkauselämään ja ympärillä parveileviin naisiin. Hänet on nostettu viihdelehtien otsikoihin harva se viikko – nyt viimeisimpänä yhdistettynä kolmiodraamaan avustajansa Helmi Loukasmäen ja artisti Erika Vikmanin kanssa.

Kuinka Leila suhtautuu Dannysta kirjoitettuihin sensaationhakuisiin juttuihin?

– En ymmärrä niitä ollenkaan. En pidä niistä. Minun mielestäni elämässä on niin paljon muutakin. Minkä vuoksi koko ajan pitää nostaa jotakin suhdekiemuroita? Aina ei edes ole kysymys mistään draamasta, vaan joku ihminen täytyy vetää mukaan väkisin, Leila lataa.

Leilaa turhauttaa lukea artikkeleja myös Helmi Loukasmäestä.

– Nämä jutut antavat Dannysta väärää kuvaa. Mielestäni Dannylla on aina ollut hyvä maine ja tällainen nuoren tytön repiminen mediaan on huono asia, hän tilittää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Vaikka toisin voisi luulla, eivät Leila ja Helmi ole juurikaan tekemisissä toistensa kanssa.

– Helmi ei liity minun työhöni mitenkään. Emme tee hänen kanssaan yhteistyötä, ja minulla on omat työni, jotka minä hoidan.

Leila on päättänyt, että pysyy Dannyn rinnalla ”loppuun saakka”. Mikäli Danny päättää lopettaa keikkailemisen, jatkaa kaksikko yhteistä taivaltaan hyvinä ystävinä.

– Olen eläkkeellä, mutta teen tätä työtä niin kauan kuin Danny, ellei hän päätä toisin, Leila täsmentää.

– Taiteilijat ovat sellaisia, että eivät he lopeta koskaan. Dannykin aina sanoo, että: ”nyt en tee enää mitään”. Mutta sitten hän aina lähtee uudelle kiertueelle, sihteeri naurahtaa.

Suuri ilonasia sekä Leilalle että Dannylle on ollut se, että keikkaa on aina ollut eikä koskaan ole mennyt taloudellisesti huonosti.

Muutenkin Leila kokee, että hän ja Danny ovat saaneet kohdata matkallaan enemmän ylä- kuin alamäkiä. Leila sanoo avoimesti nauttivansa siitä, että saa olla tukena Dannylle.

– Minä tiedän, että olen läheisin ihminen Dannylle. Jos voin jotain hänen puolestaan tehdä, niin teen. Se vain menee näin, Leila summaa.

Lue myös:

Danny kommentoi ensimmäistä kertaa Erika Vikmanin julkista rakkaudentunnusta

Seiska: Helmi Loukasmäki lataa suorat sanat kolmiodraamasta – selkeä viesti Erika Vikmanille!