Tämä myös Suomessa leviävä Facebook-päivitys sai somen kiehumaan.
Washingtonissa asuva filippiiniläinen Jonas Tuason julkaisi Facebookissa viime torstaina kuvan imettävästä naisesta ravintolassa. Miehen kuvateksti alkoi lauseella: ”Naiset, älkää tehkö tätä!”
Facebookissa alkoi välittömästi valtava riita miehen päivityksestä. Eri puolilta maailmaa olevat kommentoijat alkoivat kiistellä imettämisestä julkisella paikalla. Joidenkin mielestä kuvan mukainen imettäminen on säädytöntä, kun taas muiden mielestä se on täysin luonnollista.
Tuason kirjoittaa, ettei hyväksy asiaa ja pitää sitä vastenmielisenä. Alla miehen teksti suomeksi käännettynä.
”Naiset, älkää tehkö tätä!”
Omassa kodissanne se on ok, jos haluat, tai jossain missä kukaan ei näe niitä, mutta ei ravintolassa. Se on julkinen paikka, joka on omistettu ruoan syömiselle.
Totuus on, etten ole samaa mieltä, en tiedä mitä mieltä te olette, mutta se saa minut voimaan pahoin.
Tiedän, että monet tulevat puolustamaan sitä, ja he tulevat sanomaan monia sitä puoltavia asioita, mutta he eivät muuta mielipidettäni tästä teosta.
Se on paha tapa. Siitä näkee, mikä on juurtunut jo kotona ja se näyttää aivan normaalilta hänelle, ihan kuin siinä ei olisi mitään ihmeellistä, mutta… älkää laittako likaisia rantasandaalejanne pöydälle. Se ei ole oikein.”
Aloitko sinäkin muodostaa mielipidettä imettämisestä ravintolassa, ennen kuin pääsit tekstissä aivan loppuun saakka? Et ole ainoa. Tuasonin virittämään ansaan ovat langenneet muutkin. Julkaisu on saanut vain muutamassa päivässä satoja tuhansia reaktioita, kommentteja ja jakoja. Kommenteissa myönnetäänkin avoimesti, että kannattaa aina lukea teksti loppuun saakka, ennen kuin alkaa pauhata mielipiteitään asioista.
Katso alta kohua herättänyt julkaisu!

Ylempi kuva: Pixabay