Ryhmä aktivisteja ryhtyi taisteluun Instagramia vastaan, koska se sensuroi järjestään naisten julkaisemat synnytyskuvat.
Sairaanhoitajana ja doulana työskentelevä yhdysvaltalainen Katie Virgos perusti vuonna 2014 Instagramiin Empowered Birth Project -tilin, jonne hän latasi naisten luvalla kuvia ja videoita synnytyksistä, joissa ovat näkyvillä naisten sukupuolielimet.
Instagram poisti kuvat ”alastomuuden ja järkyttävän sisällön” takia. Jopa jotkut kuvissa esiintyneet naiset joutuivat Instagramista tauolle. Viime vuoden lopulla Virgos organisoi vetoomuksen, jonka allekirjoitti 23 000 ihmistä. Vetoomuksen ansiosta Instagram luopui synnytystä koskevasta sensuurista.
Sensuurin poiston jälkeen synnytyksestä on tapahtumana otettu käytännössä kaikki irti videoiden ja hyvin yksityiskohtaisten lähikuvien myötä.
Alla sensuroimattomia videoita ja kuvia, jotka olisivat ilmiselvästi K18, elleivät ne liittyisi synnytykseen. Joissakin kuvissa on vasemmassa ja oikeassa reunassa valkoinen nuoli, jota painamalla näkee lisää kuvia samasta tilanteesta.


Lähde: Harper’s Bazaar
Kuvat: Instagram / Empowered Birth Project