Kun ajatellaan miten pelottavilta hirviöt näyttävät elokuvissa ja piirustuksissa, tulee helposti toivoneeksi ettei sellaisia olentoja olisi oikeasti olemassa. Valitettavasti niitä kuitenkin löytyy sellaisista maailman kolkista, joita ihminen ei ole vielä kunnolla kartoittanut, tai joissa käydään hyvin harvoin.
Yksi suurimmista kartoittamattomista maapallon alueista ovat suurten valtamerien syvyydet. Olemme nähneet monia pelottavia kuvia valtameren syvyyksien asukeista, mutta venäläinen kalastaja on saanut saalikseen sellaisia olentoja, että heikompaa hirvittää.

Murmanskilaisesta syvän meren troolarilla työskentelevästä Roman Fedorstovista on tullut somejulkkis julkaisemiensa saaliskuvien ansiosta. Kuvissa komeilee mm. kaksimetriseksi kasvava kaulushai, jonka suussa on 300 neulanterävää kolmikärkistä hammasta. Joidenkin tutkijoiden mukaan juuri kaulushai on voinut olla monien merikäärmelegendojen aiheuttaja pitkulaisen muotonsa takia.
Alla olevat olennot elävät meren syvyyksissä, mutta joskus niitä pulpahtelee lähemmäs pintaa veden paineen vaihteluiden ansiosta. Tämä fakta ja Fedorostovin kauhugalleria saavat varmasti monet miettimään kahdesti ennen edes varpaidensa työntämistä meriveteen.

Роман Федорцов

@rfedortsov
Хороших выходных, сухопутные)!

Роман Федорцов

@rfedortsov
это еще няшка, из того, что держал в руках)

Роман Федорцов

@rfedortsov

Таис Афинская

@tais_afinska
гигантские луны?🙀огогошеньки!

Роман Федорцов

@rfedortsov
Как вам такая красавица? Та #химера, которая сегодня попалась в #трал. #фото_с_борта_судна #промысел #Баренцево_море #рыба #улов #зубы

Роман Федорцов

@rfedortsov
Очередной гость со дна морского попал в #трал. Отпустили... #промысел #Баренцево_море #улов #краб #фото_с_борта_судна

Роман Федорцов

@rfedortsov
Что-то вылезает и облизывается:) #промысел #Баренцево_море

Роман Федорцов

@rfedortsov
Тот самый #скат. Другой ракурс. Крылья его, кстати, едят. #промысел #Баренцево_море #фото_с_борта_судна #траулер #рыбофабрика #рыба

Роман Федорцов

@rfedortsov
По просьбе одного товарища выкладываю еще раз сею рыбу. Черт, он такой)... #рыба #промысел #Баренцево_море #черт #улов

Роман Федорцов

@rfedortsov
Мелкое рогатое прозрачное... кто ты? #рыба #улов #из_глубины #промысел #fish