Kanada on laillistanut toisena maana maailmassa kannabiksen eli marihuanan viihdekäytön. Myös Uruguayssa kannabiksen viihdekäyttö on laillista.
Kanadan pääministerin Justin Trudeaun (kuvassa) johtama Kanadan liberaalipuolue ilmoitti jo vaalikampanjassaan vuonna 2015 aikovansa laillistaa marihuanan, perustellen lakimuutosta sillä, että sen ansiosta marihuana saadaan tehokkaammin pois alaikäisten käsistä ja myös saadaan vähennettyä siihen liittyvää rikollisuutta.
– Lastemme on ollut helppo hankkia marihuanaa – ja rikollisten niittää voitot. Tänään me muutamme sen. Suunnitelmamme laillistaa ja säännellä marihuanaa hyväksyttiin juuri parlamentissa. #LupausPidetty.

Justin Trudeau

@JustinTrudeau
It’s been too easy for our kids to get marijuana - and for criminals to reap the profits. Today, we change that. Our plan to legalize & regulate marijuana just passed the Senate. #PromiseKept


Nähtävästi laissa tullaan noudattamaan marihuanatyöryhmän suositusta, jonka mukaan aikuisilla saisi olla mukana maksimissaan 30 grammaa marihuanaa ja he saisivat kasvattaa maksimissaan neljää kannabiskasvia samaan aikaan.

Kannabiskasveja

Marihuanaa ei todennäköisesti tulla myymään sellaisissa kaupoissa, joista voi ostaa tupakkaa ja alkoholia. Käytön ikäraja tulee olemaan Kanadan eri provinsseissa 18 tai 19 vuotta, riippuen kunkin provinssin itsenäisestä päätöksestä.
Lähde: LADbible
Kuvat: Wikimedia Commons