Tämä tarina toimikoon varoituksena kaikille, jotka unohtavat poistaa piilolinssinsä iltaisin. Britanniassa lääkäri teki 67-vuotiaan eläkeläisnaisen silmästä hämmentävän löydön rutiininomaisessa kaihileikkauksessa. Naisen silmän taakse oli eksynyt peräti 27 piilolinssiä.
Ensimmäisessä operaatiossa lääkärit löysivät 17 piilolinssin massan ja toisessa tarkastuksessa vielä kymmenen linssiä. Eläkeläisnaisella ei ollut aavistustakaan silmässään majailleista linsseistä. Hän oli tuntenut pientä epämukavuutta, mutta luuli sen johtuvan iän aiheuttamasta silmien kuivumisesta.
Operaation tehnyt lääkäri totesi, ettei ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Hän ihmetteli, ettei linssien muodostama massa ollut häirinnyt potilasta.
Nainen oli käyttänyt kertakäyttölinssejä 35 vuotta, mutta ei ollut käynyt säännöllisesti optikon vastaanotolla. Linssit olivat olleet naisen silmässä niin pitkään, että sidekalvolle oli ehtinyt kertyä valtava määrä bakteereja. Löydön seurauksena naisen kaihioperaatiota oli lykättävä.
Lähde: Daily Mail