Neljän saksalaisen naisjärjestön mukaan naisia ja jopa lapsia joutuu jatkuvasti miespakolaisten raiskausten ja pahoinpitelyjen kohteeksi Saksan suurimmassa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa Giessenissä. Naisia on jopa pakotettu prostituutioon.
Giessenin vastaanottokeskuksessa asuu tällä hetkellä 6 000 pakolaista ja naisten tilanne on siellä muodostunut erittäin huolestuttavaksi. Naisten oikeuksia puolustavat järjestöt ovat laatineet yhteisen vetoomuskirjeen Saksan parlamentin naistenryhmien puheenjohtajalle. Kirjeessä järjestöt vetoavat pikaisen asuinolojen muutoksen puolesta.
Naisjärjestöjen mukaan ongelmat johtuvat naisten olemattomasta mahdollisuudesta yksityisyyteen, koska saniteettitilat ovat yhteiset eikä muitakaan sukupuolia eristäviä tiloja ole. Järjestöjen mukaan tämä tarjoaa otollisen tilaisuuden etenkin sellaisille miehille, jotka ovat tottuneet kohtelemaan naisia alempiarvoisina. Monet pakolaisnaisista ovat leirissä yksin tai lastensa kanssa ilman turvaa. Järjestöjen mukaan edes miespuolisten sukulaistensa kanssa matkustavat naiset eivät ole aina turvassa suvun miesten harjoittaman naisen asemaa alentavien periaatteidensa vuoksi. Naisten ja lasten hätä on suuri, koska Giessenin asukkaista suuri osa koostuu sinkkumiehistä eikä suojapaikkoja ole.
Naisjärjestöille tulee jatkuvasti Giessenistä ilmoituksia raiskauksista ja muista seksuaalirikoksista, sekä pakotetusta prostituutiosta. Leirin naiset ovat vetoomuskirjeen mukaan niin traumatisoituneita, että he joutuvat nukkumaan vaatteet päällä eivätkä uskalla mennä vessaan öisin, koska he pelkäävät joutuvansa hyökkäyksen kohteeksi. Naiset pelkäävät liikkua leirissä jopa päivälläkin.
Naisjärjestöt vetoavat kirjeellään Saksan parlamenttiin, jotta Giessenin vastaanottokeskukseen saataisiin mahdollisimman pikaisesti naisille ja lapsille tarkoitettuja erillisiä saniteetti- ja nukkumistiloja, tulkkausapua sekä asianmukaista tukea raiskauksen kohteeksi joutuneille.