Parisuhde on toisinaan nuoralla tanssimista. Suhteessa pariskunnan täytyy ajatella yhteistä hyvää eikä tuijottaa omaa napaansa. Näistä viidestä merkistä tiedät, onko kumppanisi liian itsekäs elääkseen parisuhteessa.
1. Hän ei ikinä pyydä anteeksi.
– Vaikka kumppanisi olisi kuinka tehnyt väärin, ja vaikka hän tietäisi, miten paljon anteeksipyyntö sinulle merkitsisi, nämä anteeksipyynnön sanat eivät ikinä pääse hänen huuliltaan. Kumppanisi saattaa jopa käyttää sanoja ja lauseita, joissa hän kuvailee sinua liian vaativaksi, jopa hulluksi, ja että sinähän lopulta tässä olit väärässä, kun oikein asiaa pyörittelee.
2. Kumppanisi epävarmuus vaikuttaa arkeenne joka päivä.
– Kumppanisi epävarmuus aiheuttaa esimerkiksi hurjaa kilpailuhenkisyyttä, liioiteltua mustasukkaisuutta, huomionhakuisuutta, ahneutta, turhautumista tai jopa suuttumusta. Epävarmuus voi olla hyvin manipuloivaa ja kumppanisi voi itsekkäästi leikkiä uhria suhteenne kustannuksella.
3. Arvostus ja kunnioitus eivät näy arjessanne.
– Todella iso osa rakkautta on näyttää ja kertoa kumppanille tunteista, joita hän herättää sinussa, ja kuinka sinun päiväsi paranee kun saat piristää hänen päiväänsä. Jos näitä tunteita ei toiselle kerro tai näytä, niiden olemassaoloa ei voi juhlia ja se voi aiheuttaa epävarmuutta.
4. Suhde on epätasapainossa.
– Jos sinusta tuntuu, ettei sinulla ole ikinä sanavaltaa suhteenne asioissa, voi kumppanisi osoittaa asiassa itsekkyyttä, jos hän haluaa sanoa viimeisen sanan. Se voi tarkoittaa sitä, ettei kumppanisi luota sinuun tai hän ajattelee, että hän on asian hoitamisessa parempi.
5. Suhteessanne esiintyy henkistä väkivaltaa.
– Kumppanisi pitäisi olla sinulle voiman, rakkauden ja kasvamisen lähde eikä toisen kuuluisi ikinä tieten tahtoen tehdä sinulle pahaa. Yleensä mieleen tulee ensin fyysinen väkivalta, mutta sanallinen ja henkinen sellainen on aivan yhtä paha merkki itsekkyydestä. Jos kuulet hänen suustaan jatkuvasti kielteisiä ja jopa haukkuvia sanoja itsestäsi, ja huomaat, kuinka hän painaa sinua tai kritisoi asioistasi, kannattaa miettiä onko tällainen itsekkyys rakkautesi arvoista.
 
Lähde: Higher Perspectives
Kuva: Pixabay