NASAn johtavalla tiedemiehellä Ellen Stofanilla ei ole pienintäkään epäilystä, etteikö maan ulkopuolella olisi elämää. Itse asiassa hän on asiasta täysin varma. Stofanin mukaan kyse ei ole siitä, onko avaruudessa elämää, vaan kuinka pian löydämme todisteita siitä.
Stofan sanoi viime vuonna järjestetyssä paneelikeskustelussa, että seuraavien kymmenen vuoden sisällä tullaan löytämään merkkejä elämästä maan ulkopuolella, ja 20-30 vuoden kuluessa saadaan varmoja todisteita. Väitettä tukee myös se fakta, että kehittyneiden tekniikoiden ansiosta omasta aurinkokunnastammekin on löydetty vettä maan ulkopuolelta. Esimerkiksi Jupiterin kahdessa kuussa on tutkimusten mukaan suuria valtameriä ja Marsin pinnan alla arvioidaan olevan suuria vesimassoja jäätyneessä tilassa.
– Tiedämme minne ja miten katsoa, ja useimmissa tapauksissa käytössämme on tarvittava teknologia, joka lisäksi myös kehittyy koko ajan. Tuloksia on tulossa, vakuuttaa Stofan alla olevassa videossa.

Stofan ei puhu pienistä vihreistä miehistä, eikä muustakaan älyllisestä elämästä, vaan perustaa väitteensä mikroskooppisiin eliömuotoihin, joita yleisesti uskotaan väistämättä olevan vettä sisältävillä planeetoilla. Ainakin mikroskooppista elämää on siis mahdollista ja jopa todennäköistä löytää omastakin aurinkokunnastamme.

Maata muistuttavia planeettoja on löydetty aurinkokuntamme ulkopuolelta useita ja niistä selkeästi lupaavin on Kepler 452b, jolla on NASAn mukaan kaikki edellytykset ylläpitää Maan kaltaista elämää.
NASA tiedotti 10.5.2016, että toistaiseksi on löydetty 30 maan kaltaista vettä todennäköisesti sisältävää planeettaa, mutta mystisesti Kepler 452b -planeettaa ei enää mainittu sanallakaan.
Lähde: Wall Street Journal
Artikkelikuva: NASAn taiteilijan näkemys Kepler 452b:stä.