Turun kansainvälisten Kirjamessujen ohjelmapäällikkö vaihtuu.
-Pitkäaikaisen ohjelmapäällikkö Kari J. Kettulan jäädessä eläkkeelle vuoden 2012 syksyllä, tapahtuman uudeksi ohjelmavastaavaksi tulee runoilija, valtiotieteiden maisteri Jenni Haukio, kertoo Turun Messu- ja Kongressikeskuksen toimitusjohtaja Tuomas Kyttä.
Järjestelyistä on sovittu loppuvuonna 2011, ja Haukio aloittaa tehtävässään heti.
-Teemme tämän vuoden Kirjamessujen ohjelmatyön yhdessä Jenni Haukion kanssa. Syksyn tapahtuman jälkeen hän jatkaa messujen sisällöntuotantoa, ja minä siirryn kirjamessuyleisön joukkoon, kuvailee ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula.
Haukio on toiminut kirjallisuuden parissa jo pitkään. Pienkustantamo Savukeidas on julkaissut kaksi Haukion runokokoelmaa. Hänet on myös palkittu vuonna 1999, jolloin hän voitti Runo-Kaarina -kilpailun. Uusi ohjelmapäällikkö Jenni Haukio on viimeksi toiminut Kokoomuksen viestintäpäällikkönä. Hän on valmistunut Turun yliopistosta valtiotieteiden maisteriksi ja valmistelee väitöskirjatutkimusta Helsingin yliopistolla.
-Ohjelmapäällikön työ on minulle ammatillisesti mielenkiintoinen haaste ja hieno mahdollisuus siirtyä suomalaisen kirjallisuuselämän palvelukseen. Pidän Turkua kirjallisena kotikaupunkinani ja Turun Kirjamessuja runoilijanurani lähtöalustana, perustelee Haukio.
-Turun Kirjamessut ovat tähän asti olleet minulle esiintyvänä runoilijana ja messukävijänä tapahtuma, jonka rikas, omaleimainen ja kiehtova tunnelma ennakoimattomine kohtaamisineen on aina jättänyt hedelmällisiä muistijälkiä. Tulen antamaan kaiken ammattitaitoni, luovuuteni ja tarmoni Kirjamessujen eteen. Kari J. Kettulan korvaamattoman upea, monivuotinen työ ohjelmapäällikkönä on minulle inspiraation lähde ja innoittava esimerkki. On ilo ja kunnia päästä aloittamaan työtä Karin rinnalla, sanoo Haukio.
Myös Turun kansainvälisten Kirjamessujen päätoimikunnan puheenjohtaja vaihtui viime syksynä. Toimikunnan puheenjohtajana toimii Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan pääsihteeri Reetta Kettunen. Päätoimikuntaan kuuluu kaikkiaan 19 keskeistä kirjallisuuden ja tiedealan vaikuttajaa.
Turun kansainväliset Kirjamessut järjestetään yhdessä Turun Ruokamessujen ja Tiedemessujen kanssa 5.-7.10. Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa. Kirjamessujen tämän vuoden teemamaat ovat Espanja ja Rauma. Turun kansainväliset Kirjamessut ovat Suomen vanhimmat alallaan. Ensimmäiset messut järjestettiin jo vuonna 1990.