Brittiläinen rikosopin opiskelija Sophie Pointon, 22, syytti taksikuskia raiskauksesta, mutta syytökset osoittautuivat tekaistuiksi. Taksi oli viemässä häntä kotiin baari-illan jälkeen, kun hän joutui sanaharkkaan kuskin kanssa. Aamuyöllä Pointon soitti poliisille ja syytti taksikuskia raiskauksesta. Tapaus sattui Iso-Britannian Leedsissä.
Poliisit kuulustelivat taksikuskia ja pitivät häntä pidätettynä kuuden tunnin ajan. Kuski kertoi Pointonin olleen äärimmäisen humalassa astuessaan autoon kebabin kanssa. Hän kertoi Pointonin heittäneen hänelle kymmenen punnan setelin, mutta hän oli kieltäytynyt ottamasta sitä vastaan, sillä se oli kebabista peräisin olevan rasvan peitossa.
Kuski kertoi Pointonin käyneen väkivaltaiseksi ja availleen auton ovia. Syyttäjän mukaan kuski ei jäänyt miettimään tapausta sen kummemmin, sillä vastaavat välikohtaukset humalaisten ihmisten kanssa ovat tavanomaisia. Kuskin ja taksioperaattorin välinen keskustelu tuki kuskin kertomusta. GPS-jäljitin todisti, että Pointonin kuvaus taksimatkan kulusta ei ollut oikea.
Poliisin haastettua Pointonin kertomuksen nainen oli alkanut itkeä kysyen, voiko hän perua syytteen. Pointon myönsi syyllisyytensä vääriin syytöksiin, ja sai 16 kuukauden vankilatuomion.
– Pahantahtoinen syytöksesi on tehnyt valtavasti harmia niille, jotka etsivät oikeutta poliisin ja oikeuden kautta, tuomari Christopher Batty totesi oikeudenkäynnissä.
Lähde: The Telegraph