noora-nurminen-
Kotihoitaja Noora Nurminen joutui ikävän tapahtuman kohteeksi Helsingin Vuosaaressa, kun hänen ulkonäköään arvosteltiin julkisesti solvausten kera. Nurminen oli riisunut päästään huivin, koska työkohteessa oli ollut kuuma. Kun hän poistui asunnosta pää paljaana, hän joutui solvaustulvan uhriksi.
Solvaajat päättivät hänen olevan rasistinen skinhead. Tosiasiassa Nurminen on ajellut päänsä kaljuksi, koska haluaa kasvattaa parempikuntoiset hiukset. Voisi kysyä, mitä solvaajien käytös Nurmista kohtaan osoittaa? Kunnianloukkausta vai rasismiin verrattavissa olevaa käytöstä?
Nurminen päätti kirjoittaa tapahtumasta Facebookiin kuvansa kera, jotta ihmiset ajattelisivat ennen kuin avaavat sanallisen arkkunsa.
Nurminen kirjoittaa:
”Hei te tummahipiäiset pojat joista oli hauskaa arvostella minua ja kaljuani tiistai iltana ollessani töissä! Tiesittekö että teidänkin sananvapaudellinen haukkuminen on tuomittavaa kunnianloukkauksena? Ajattelin että en laita itsestäni kuvaa someen kun ei ole hiuksia mutta tämän asian tiimoilta on aivan pakko!”
Solvaukset olivat olleet hyvin suorasukaisia:
”…teistä oli eri kivaa haukkua minua skinheadiksi, Hitlerin nussijaksi ja rasistiksi. Joo, kyllähän tuota nyt olen skinhead mutta en ehkä sananvarsinaisessa merkityksessä. Enkä harrasta kuolleiden kanssa nussimistakaan.”
Nurminen haluaa tuoda esille, että ulkonäön vuoksi ei tule tehdä johtopäätöksiä, rasistisia eikä muitakaan.
Entä jos haukkumanne nainen olisikin vakavan sairauden myötä menettänyt hiuksensa? Kuinka hänellä olikin ollut paha mieli sanomisistanne!”
Koko kirjoitus Facebookissa.