Kotona vietetään aikaa enemmän kuin missään muualla – etätyöt, etämuskarit ja etätapaamiset, Netflixiä sohvalla ja noutoruokaa… Jos haluat remontoida kodista omannäköisesi, nyt on juuri oikea aika sille!

Olipa kyseessä pieni pintaremontti, sisustusratkaisujen uusiminen tai vähän suurempi korjausoperaatio, rahaa sen toteuttamiseksi tarvitaan nopealla aikataululla. Varsinkin jos jotain menee rikki, ja se täytyy korjata H-E-T-I. Vesivahinko ei odota.

Harvan tililtä löytyy riittävä summa, jolla kattaa yllättävästä (tai edes kauan kaivatusta) remontista koituvat kustannukset. Remontti on tehtävä lainarahalla. Mutta mistä tietää, mikä laina on omalle kohdalle se kaikkein järkevin ratkaisu?

Lainaa.net on kotimainen, täysin ilmainen palvelu, joka etsii sinulle parhaimmat lainatarjoukset yli 20 luottolaitoksen joukosta. Tarjoamamme lainatarjoukset tulevat vain hyvämaineisilta ja laadukkailta luottolaitoksilta. Lainaa.net on selkeä, käyttäjäystävällinen ja hyödyllinen sivusto, jonka avulla jokainen voi löytää juuri omiin olosuhteisiinsa parhaiten sopivan lainan.

Paras ja edullisin laina jokaiseen elämäntilanteeseen

Lainaa.net vertailee avoimesti yli 20 luottolaitosta. Teemme yhteistyötä vain luotettavien lainapalveluiden kanssa.

Luottolaitoksien välillä on monenlaisia eroja. Luottolaitokset saattavat tarjota lainoja 100-60 000 euron väliltä, mutta kokemuksemme osoittaa, että yli 20 000 euron lainoja myönnetään vähemmän ja niihin on luonnollisesti tiukemmat lainanmyöntökriteerit.

Myös pieniä, alle 500 euron lainoja on ollut koronapandemian aikana vähemmän tarjolla. Lainojen maksuajat vaihtelevat 1-20 vuoden välillä.

Lainojen myöntöehdoissakin on eroja luottolaitoksesta riippuen. Nopealla ja matalammat lainanmyöntökriteerit omaavalla lainalla on usein korkeampi korko, eli lainan kokonaiskuluja muodostuu enemmän.

Lainaa.net etsii sinulle halvimman lainan. Voit myös kokeilla kätevää lainalaskuria, joka laskee sinulle arvion lainan kokonaiskuluista ja todellisesta vuosikorosta. Sivustoltamme löytyy myös tulo-menolaskuri, jonka avulla saat konkreettista tietoa rahankäytöstäsi ja voit tarkastella, miten talouden voi pitää hyvässä tasapainoissa.

Milloin rahat tulevat tilille?

Parhaassa tapauksessa laina ilmestyy tilillesi jopa 15 minuutissa. Useat lainalaitokset tilittävät rahat samana päivänä käyttöösi, mutta pankkien väliset siirtoviiveet saattavat pidentää tilitystä jopa 24-48 tuntia.

Kun haet lainaa, ota valmiiksi esiin palkkakuitti, todistus maksetusta eläkkeestä tai muusta säännöllisestä tulosta. Lainan hakemiseen tarvitaan myös sähköinen tunnistautuminen. Tämä onnistuu toiminnassa olevien verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. On hyvä ottaa huomioon, että mobiilivarmenne ei toimi prepaid-liittymissä.

Kuka voi saada lainaa?

Lain mukaan lainaa voidaan myöntää 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille Suomen kansalaisille, mutta monet luottolaitokset vaativat hakijalta 20-21 vuoden ikää. Jos 18-vuotias hakija voi kuitenkin todistaa saavansa säännöllisesti tuloa, luottolaitos voi luottaa tämän takaisinmaksukykyyn eikä lainan myöntämiselle ole estettä.

Tärkeintä lainan hakemisessa on tarkat tulo- ja menotiedot, joiden avulla luottolaitos arvioi lainan takaisinmaksukyvyn. Takaisinmaksukyky ja luottoriski määrittävät lainan myöntämistä ja lainan maksimisuuruutta. Jos epäilet, että sinulla saattaisi olla maksuhäiriömerkintä, voit tarkistaa luottotietosi osoitteesta asiakastieto.fi.

Ennen lainan hakemista on hyvä tehdä realistinen suunnitelma lainan takaisin maksamisesta. Omaa talouttaan ei kannata pistää liian tiukille.

Voiko lainan perua?

Kyllä, lainan voi perua. Lainan hakijalla on kuluttajasuojalain mukaan oikeus peruuttaa lainasopimus 14 vuorokauden kuluessa lainasopimuksen tekemisestä.

Lainatarjouksen hakeminen kannattaa, vaikka laina ei olisi vielä ajankohtainen

Jos haet lainaa Lainaa.net-palvelun kautta, saat nähtäväksesi esihyväksyttyjä lainatarjouksia eri luottolaitoksilta. Nämä tarjoukset eivät vielä sido sinua mihinkään, vaan ne antavat sinulle hyvää tietoa siitä, miten paljon ja millä ehdoilla sinä voisit saada lainaa.

Jos siis suunnitelmissasi on lainan hakeminen lähitulevaisuudessa, mutta asia ei ole juuri nyt ajankohtainen, lainatarjouksen hakeminen on silti kannattavaa. Lainaa.net-palvelun antamien tietojen avulla voit tehdä realistisia taloudellisia suunnitelmia tulevaisuutta varten.

Lähes kaikki lainamme ovat vakuudettomia kulutusluottoja

Lainaa-net-palvelun listaamiin lainoihin ei tarvita takaajia, yhteishakijaa eikä muuta reaalivakuutta. Luottolaitokset ovat velvoitettuja selvittämään lainan käyttötarkoituksen yleisellä tasolla. Osa lainoista on niin kutsuttuja limiittiluottoja, jolloin laina on ikään kuin aina käytössä tietyn luottorajan sisällä.

Jos lainan tarkoitus on yhdistelylaina, voit saada positiivisen luottopäätöksen isompaan lainaan kuin mitä saisit muihin lainan käyttötarkoituksiin.

Huom! Kulutusluottojen 10 prosentin korkokatto päättyi 31.9.2021. Korkokatto esti lainan saamisen monelta sitä tarvinneelta henkilöltä, mutta nyt tuo korkokatto on poistettu käytöstä.

Lainaa.net