Moskovassa koettiin kauhun hetkiä, kun burkaan pukeutunut lastenhoitaja roikotti kadulla 4-vuotiaan tytön päätä, jonka hän oli leikannut irti hoitaessaan tyttöä.
Daily Mail kertoo järkyttävästä tapahtumasta saaduista lisätiedoista. Anastasia kärsi syntymässä saamastaan vammasta, jonka vuoksi hänellä oli oppimisvaikeuksia, eikä hän pystynyt kävelemään. Tytön vanhemmat Ekaterina Meshcheryakova ja Vladimir Meshcheryakov olivat vieneet hänet aiemmin Kiinaan saamaan hoitoa ja yrittivät säästää rahaa, jotta voisivat viedä hänet jatkohoitoihin Saksaan. Tytön isoveli Konstantin on 15-vuotias.

anastasia-nastya-meshcheryakova
Anastasia (Nastya) Meshcheryakova

Lastenhoitaja, 38-vuotias uzbekistanilainen Gyulchehra Bobokulova, suoritti veritekonsa, kun 4-vuotiaan Anastasia (Nastya) Meshcheryakovan perhe oli poistunut asunnosta. Poliisin mukaan lastenhoitaja leikkasi tytön pään irti tämän ollessa pinnasängyssään. Kammottavan tekonsa jälkeen nainen laittoi tytön pään punaiseen muovikassiin, sytytti asunnon tuleen ja lähti ulos.

Gyulchehra Bobokulova

Kun palomiehet saapuivat sammuttamaan asuntoa, he löysivät 4-vuotiaan päättömän ruumiin pinnasängystä. Hänellä oli päällään yöasu, eli t-paita ja shortsit. Alla olevassa videossa ensihoitajat kantavat ambulanssiin tytön äitiä, joka menetti tajuntansa kuultuaan mitä hänen tyttärelleen oli tapahtunut.

Myöhemmin Bobokulova nähtiin kävelemässä Oktyabrskoye Polen metroaseman lähellä, jossa hän otti tytön pään kassista ja alkoi roikottaa sitä hiuksista. Ohikulkijat luulivat ensin, että naisen kädessä oli peruukki tai jokin muu esine, mutta huomasivat kauhukseen, että päästä valui verta naisen kengille ja hameeseen. Naisen kuultiin huutavan: ”Lapseni tapettiin… tapan kaikki, räjäytän kaikki”, ”Allahu Akbar”, ”Vihaan demokratiaa”, Olen terroristi. haluan että te kaikki kuolette.” Katsokaa, olen itsemurhapommittaja, minä kuolen, tuomiopäivä tulee pian.”
https://youtu.be/sYSjXQbi8rQ
Moskovan poliisivoimat pidättivät Bobokulovan. Räjähdysaineita ei löytynyt.

Kuulusteluissa Bobokulova sanoi että halusi tytön vanhempien tietävän, kuka tappoi heidän tyttärensä. Myöhemmin hän kertoi, että oli tappanut tytön koska hänen oma miehensä oli pettänyt häntä. Nainen on määrätty mielentilatutkimukseen. Uzbekistanilaisella lastenhoitajalla on oleskelulupa Venäjälle, mutta ei työlupaa.
Daily Mailin mukaan lastenhoitajaa odottaa maksimissaan 20 vuoden vankilatuomio, jos hänet todetaan oikeudenkäyntikelpoiseksi. Venäjän lapsiasiamies Pavel Astakhov sanoo naisen tekoa ”hirviömäiseksi ja käsittämättömäksi” sekä kehottaa vanhempia tarkistamaan huolellisesti lastenhoitajan henkisen olotilan ennen hänen palkkaamistaan.
Lähteet: Daily Mail, Moskovsky Komsomolets
Kuvat: Moskovsky Komsomolets