Hotellinvaraussivusto Hotels.com valitsi viisi matkakohdetta, jotka tuovat vaihtelua ilmeisten romanttisten lomakohdevalintojen tilalle. Mikäli rakkauden täyteinen loma on suunnitelmissa, on syytä tutustua näihin kohteisiin.
Aitutaki – Cookinsaaret
Todellinen romantiikan paratiisisaari Aitutaki kuuluu Tyynellämerellä sijaitseviin Cookinsaariin. Paikkaa ei ole turhaan kehuttu maailman kauneimmaksi saareksi, sillä sitä ympäröivä turkoosina kimalteleva meri hengen salpautumaan. Paras tapa tutustua Aitutakin saaren keskellä sijaitsevaan laguuniin on lähteä laguuniristeilylle tutustumaan asumattomiin saarekkeisiin eli motuihin, parhaisiin snorklauspaikkohin ja ihailemaan jättiläissimpukoita, papukaijakaloja ja erilaisia koralleja. Hulppeat puitteet yöpymiseen tarjoaa Aitutaki Lagoon Resort & Spa, josta huoneen saa alkaen 324 € per yö.
Pääsiäissaari – Chile
Mikäli haluaa lähteä romanttiselle lomalle kauas pois suurkaupungeista, on syytä suunnatta rakkaansa kanssa Pääsiäissaarelle Chileen. Tämä mystinen saari on paljon muutakin kuin monien tuntemat Moai-patsaat. Saari sijaitse 300 km päässä lähimmästä asutusta saaresta ja matka saaren päästä päähän on vain 20 km, joten kaksinkeskeinen aika on tällä rauhallisella saarella taattu. Pääsiäissaarella on kauniita kraaterijärviä, luolia ja upeita paikkoja ihailla punaisena mereen vajoavaa auringonlaskua. Rauhaa etsivälle pariskunnalle ihanteellinen hotellivaihtoehto on Hare Noi by Noi Hotels, josta huoneen saa alkaen 257 € per yö.
Verona – Italia
William Shakespearen Romeon ja Julian traagisen rakkaustarinan tapahtumapaikka Verona on Italian todellinen romantiikan pääkaupunki. Tunnelmalliset pikkukujat, tasokkaat ravintolat ja kaduilla leijaileva mystinen ilmapiiri varmistavat romanttisen tunnelman läpi loman. Iltaisin rakastuneet pariskunnat voivat suunnata aidolle roomalaiselle amfiteatterille seuraamaan ooppera- tai teatteriesitystä. Yksi ehdoton rakastavaisten pyhiinvaelluskohde on vanhassa majatalossa sijaitseva Julian parveke, joka on tunnettu teoksen parvekekohtauksesta, jossa Romea tulee salaa tapaamaan rakastaan. Täydellinen hotellivalinta on lähellä Julian taloa sijaitseva Hotel Accademi, josta huoneen saa alkaen 144 € per yö.
Malediivit
Malediivien noin 800 km pitkä saarijono sijaitsee Intian eteläkärjen lounaispuolella. Tämä trooppinen paratiisisaaristo muodostuu 1190 saaresta ja atollista, joiden joukosta löytyy oma poukama jokaiselle romantiikkaa etsivälle. Rakastavaiset voivat keskittyä toisiinsa rentoutumalla kookospalmujen katveessa ihaillen Malediiveja ympäröiviä turkoosina loistavia laguuneja ja koralliriuttoja. Saaristo tarjoaa myös ihanteelliset olosuhteet snorklaukselle, sillä alueen vedenalainen elämä on ainutlaatuinen väriloistoltaan. Tasokasta majoitusta Malediiveilla tarjoaa Holiday Inn Resort Kandooma Maldives, josta huoneen saa alkaen 245 € per yö.
St. Tropez – Ranska
Mikäli kaipaa romantiikan lisäksi luksusta, on kuuluisuuksien ja rikkaiden suosima St. Tropez Ranskan Rivieralla täydellinen valinta. Kyyhkyläiset pääsevät nauttimaan kirkkaan sinisestä rantaviivasta ja alueen vehreästä luonnosta. Päivät kuluvat romanttisilla kävelyillä pitkin lomaparatiisin kujia ja rantabulevardeja hulppeiden luksusjahtien ympäröimänä. Tärkeintä on kuitenkin nauttia merestä ja auringoista, joita riittää jokaiselle lomailijalle. Julkkisten lailla pääsee yöpymään Benkirai Hotellissa, josta huoneen saa alkaen 414 € per yö.

  • Hinnat ovat esimerkkejä kahden hengen huoneesta per yö.
    • Hinnat on tarkistettu 30.7.2013, joten muutokset ovat mahdollisia.