Yhdysvaltalaisen sairaalan henkilökunnan epäasiallinen käytös johti tutkintaan. Lääkäreiden ja muiden henkilökunnan jäsenten kerrotaan kerääntyneen leikkaussaliin ottamaan kuvia nukutettuna olleen potilaan sukuelimistä. Potilasta hoidettiin hänen sukuelimiinsä juuttuneen esineen vuoksi. Hänen sukupuoltaan ei ole kerrottu julkisuuteen.
Pennsylvanialaisen sairaalan työntekijä kertoi alunperin tutkijoille, että henkilökohtaisia puhelimia oli käytetty tapauksen tallentamiseen, jotta materiaalia voitaisiin käyttää opetustarkoituksessa. Hän kertoi leikkaussalin kameran olleen rikki.
Tapausta tutkivat terveysviranomaiset kuitenkin saivat selville, että kuvat oli otettu usealla eri puhelimella, ja että jotkut olivat näyttäneet kuvia puolisoilleen ja muille henkilöille sairaalassa. Lisäksi tutkijat totesivat, että leikkaussalin kamera oli toiminut.
Sairaala kutsui terveysviranomaiset tutkimaan tapausta työntekijän valitettua kuvista, jotka kiersivät sairaalaväen keskuudessa. Sairaalan todettiin loukanneen potilaan luottamusta ja yksityisyyttä.
Tapauksen seurauksena kaksi henkilökunnan jäsentä pidätettiin viroistaan ja yksi erotettin. Sairaala myös tiedotti asiasta kuvatulle potilaalle. Kirurgisen osaston työntekijöille järjestettiin pakollinen koulutus, jossa heitä valistettiin potilaiden yksityisyyden ja luottamuksen kunnioittamisesta.
Lähde: Health
(Kuvituskuva ei liity tapaukseen.)