Satojen lasten ruumiit löytyivät orpokodin joukkohaudasta.
Ainakin 400 lasta Smyllum Parkin orpokodista on haudattu nimettömään hautaan St. Maryn hautausmaalle Lanarkissa Skotlannissa. Orpokodissa asui yli 10 000 lasta vuosien 1864 ja 1981 välillä.
– On sydäntäsärkevää löytää näin monen lapsen hauta. Niin monen hiljaisen vuoden jälkeen meidän täytyy tietää totuus, mitä täällä on todella tapahtunut, kertoi Skotlannin entinen ensimmäinen ministeri Jack McConnel The Sunday Postille.
Smyllum Parkin orpokoti on yksi niistä laitoksista, joita Skotlannin lastensuojelu on tutkinut huonojen olosuhteiden vuoksi. Orpokotia pyörittänyt The Daughters of Charity of St Vincent de Paul -niminen järjestö antoi kesäkuussa selvityksen asiasta ja ilmoitti, ettei sillä ole mitään todisteita lapsien kaltoinkohtelusta.
Seuraavan kerran järjestöä kuullaan marraskuussa. Järjestö on vakuuttanut toimivansa tutkimuksen aikana täydellisessä yhteistyössä lastensuojelun kanssa selvittääkseen asian.
– Haluamme tehdä selväksi, että järjestömme on kaikkea kaltoinkohtelua ja väärinkäyttöä vastaan. Pyydämme sydämellisesti anteeksi kaikilta, jotka ovat kokeneet vääryyttä, järjestö ilmoitti.
Toivotaan, että haudan alkuperä selviää.
https://www.youtube.com/watch?v=bDKIpnbxWdI
Lähde: MetroUk