Koko Suomi leipoo -ohjelmasta ja Miss Helsinki -kilpailusta tunnetuksi tullut Mailis Penttilä avautuu Instagram-tilillään kokemastaan nettikiusaamisesta.

Sosiaalisen median vaikuttajana työskentelevä Penttilä julkaisi kuvan, jonka yhteydessä hän muistuttaa siitä, että myös somepersoonilla on tunteet ja että ilkeät kommentit satuttavat.

– Tämän hymyn taakse kätkeytyy moni itku, joka on itketty ilkeiden kommenttien vuoksi, Penttilä kirjoittaa.

– Kannustan kaikkia miettimään omaa somekäyttäytymistään. Kaikilla meillä on oikeus elää omaa elämäämme juuri siihen tyyliin ja sen näköisenä kuten itse haluamme, hän painottaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Penttilä jatkaa aiheesta hänen Instagramin Stories-osioon julkaisemillaan videoilla.

Videoilla Penttilä kertoo aloittaneensa uuden terapiasuhteen, jossa keskitytään yksityiskohtaisesti etenkin hänen kokemaansa kiusaamiseen ja sosiaalisen median tuomiin paineisiin.

Penttilä painottaa rakastavansa somea, mutta toisinaan nettikiusaajat saavat yliotteen hänen ajatuksistaan. Hän haluaisi kuitenkin oppia sietämään kiusaamista paremmin ja antaa ilkeilijöiden olla vaikuttamatta liikaa hänen elämäänsä.

Nainen nimittäin tietää, että hänen työssään kiusaajilta ei ikävä kyllä pysty välttymäään.

– On vain valitettava fakta, että jos haluaa tehdä somea, kiusaaminen ei tule ikinä loppumaan. Niin kauan kun on esillä, niin kauan on myös kiusaajia, Mailis toteaa.

Uuden terapeuttinsa kanssa Penttilä toivoo löytävänsä avun haastavaan kiusaamistilanteeseen. Hän ei ole valmis luovuttamaan kiusaajiensa edessä, vaan haluaa jatkaa rakastamaansa työtään sosiaalisen median parissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Penttilä kertoo saavansa runsaasti ilkeitä kommentteja esimerkiksi ulkonäöstään ja siitä, että hän on muokannut itseään plastiikkakirurgian avulla.

Nainen ajatteli someuransa alussa, että hän haluaa olla avoin tekemistään kauneustoimenpiteistä. Hän kuitenkin kokee avoimuuden kääntyneen itseään vastaan.

– Moni tuntuu ajattelevan, että jos joku kertoo hänelle tehdyistä operaatioista, niin se tarkoittaa sitä, että häntä saa myös silloin haukkua, Penttilä kuvailee.

– Että hän on oikeutettu tulemaan haukutuksi koska hän on itse muokannut ulkonäköään ja vieläpä siitä kertonut meille, hän lisää.

– Toi on mun mielestä täysin käsittämätön ajatustapa ja erittäin haastava ymmärtää.

Juoruilu ja skandaalinhakuisuus harmittavat Penttilää, eikä hän enää halua jakaa seuraajilleen kaikkea itsestään. Hän kertoo myös kieltäytyneensä monista haastattelupyynnöistä, koska on väsynyt jatkuvaan mediariepotteluun.