Ella Saarenpää-Kervinen iloitsi suuresti voitettuaan Instagram-kilpailusta itselleen ripsihuollon. Ilo jäi valitettavasti kuitenkin lyhytaikaiseksi.
Ella olisi halunnut saada ripset kuntoon tehdäkseen mieheensä vaikutuksen ensi yönä alkavalla häämatkalla. Hän oli järjestänyt lapsille hoitajan ja varannut aikaa hoitoa varten. Juuri kun hän oli lähdössä hoitoon, hän sai kylmäävän viestin.
– Hei Ella! Kuulin sellaisen uutisen, että olet entinen Jehovan Todistaja.. minun täytyy ikävä kyllä perua sinun ripsiaika ja peruuttaa myös sinun voittoja tässä kisassa, koska omatuntoni ei salli ottaa sinua asiakkaakseni.
Viestissä vielä toivottiin, että Ella voitaisiin ottaa jatkossa asiakkaaksi, ”jos ja kun asiat muuttuu.”
Ella julkaisi saamansa viestin Facebookissa.
– En ole yleensä nettiavautumisten kannalla, mutta nyt teen poikkeuksen. Antaa kuvassa olevan tekstin puhua puolestaan, Ella kirjoitti.
Julkaisu levisi Facebookissa nopeasti ja kommentoijat ihmettelivät suuresti, miten palkinto ja palvelu voitiin perua uskonnon perusteella, ja varsinkin jos voittaja on joskus lapsena kuulunut lahkoon kuuluvaan perheeseen. Samalla myös spekuloitiin uskonlahkon voimaa painostuskeinona, ja miten sellaisen voisi estää.
– Nyt polkastiin perustuslakia. Ei taida jäädä juttu tähän.
Siis haluuko toi ripsien tekijä et se liittyy takas jehovan todistajiin vai mitä helvettiä se tarkottaa?
– Nyt jos koskaan mulla meni yli hilseen, mitä helvettiä täällä tapahtuu??!! 😮😡
– Huh huh… sanat ei riitä…
– Tämä hommahan menee syrjinnän piikkiin. ”Henkilöä ei saa syrjiä uskonnollisen vakaumuksen, etnisen taustan, seksuaalisen suuntautumisen tai muun vastaaavan syyn vuoksi”.
Myös julkisuudesta tuttu Anne-Mari Berg kommentoi päivitystä.
Jehovat ja muut ihmisiä vahingoittavat uskonnolliset lahkot tulisi kieltää lailla, Berg kirjoitti.
Alla Ella Saarenpää-Kervisen Facebook-päivitys, joka sai nopeasti tuhansia reaktioita ja kommentteja.

Kuvituskuva: Pixabay