Internetissä leviää pysäköintialueelta otettu kuva, joka on nostattanut kiivasta keskustelua naisten syrjinnästä. Alun perin kuva julkaistiin Weibo-sivustolla, joka on kiinalainen versio Twitteristä.
Kuvasta nousi kohu, koska kyseisellä kiinalaisella parkkipaikalla oleva pysäköintiruutu on varattu pelkästään naisautoilijoille. Erona normaaliin, tässä naisille tarkoitetussa ruudussa on valkoisten viivojen sijasta käytetty pinkkiä väriä. Lisäksi ruudukko on puolitoista kertaa normaalia leveämpi.
Pysäköintialueen johto perustelee ratkaisua naisautoilijoiden ajotaidoilla. Heidän mukaansa naisilla on vaikeuksia kääntää autoa ja siksi he tarvitsevat leveämmän ruudun.

Parkkipaikalla on 370 autopaikkaa, joista kahdeksan on leveämpiä naisille tarkoitettuja. Erikoisruutujen määrää on tarkoitus lisätä, jos tarvetta ilmenee.
Kuvan julkaisu herätti kohua sosiaalisessa mediassa, koska erikoisen parkkipaikan syytettiin syrjivän naisia. Myös päinvastaisia kommentteja esiintyi. Ratkaisun kiiteltiin palvelevan autoilijoita, jotka eivät ole hyviä pysäköinnissä.
Viime vuonna vastaavanlainen kohu nousi Frankfurtin lentokentällä, jossa oli samanlaiset leveämmät pinkillä maalatut parkkiruudut.
Lähde: Mirror
Kuva: Weibo.com