Kirurgit poistivat 30-vuotiaan miehen mahalaukusta esineitä, joiden joukossa oli myös hengenvaarallisia kapistuksia.

Potilas oli sairaalaan mennessään valittanut kovista vatsakivuista, mikä ei ollut mikään ihme, kun vatsasta oli löytynyt muun muassa partateriä ja ruuvimeisseli.

Yogesh-niminen mies tutkittiin sairaalassa ja lääkintähenkilöstö oli arvellut hänellä olevan muutamia esineitä mahassaan. Arvio heitti pahasti alakanttiin, kun leikkauksessa löydettyjä tavaroita oli kaikkiaan 33 kappaletta. Partaterien ja ruuvimeisselin lisäksi miehen vatsasta kaivettiin esille veitsi ja teräviä muovinpaloja.

– Yogesh saattaa syödä usein myös ruoaksi kelpaamattomia esineitä. Hän voi tarttua mihin tahansa ja syödä sen. Se tuli kuitenkin yllätyksenä, että hän saattaa syödä myös vaarallisia esineitä, kertoo Yogeshin äiti Kusma Thakur.

– Se oli vaikea leikkaus. Hän kärsi korkeasta verenpaineesta. Olimme järkyttyneitä, kun löysimme potilaan sisältä yli 30 esinettä, kertoo leikkauksen suorittanut kirurgi.

Operaatio saatiin sujumaan toivotulla tavalla ja nyt Yogesh toipuu leikkauksesta seuraavat 4-5 päivää.

Vaikka tapahtuma onkin epätavallinen, niin Yogesh ei ollut ensimmäinen intialainen, joka joutui samasta syystä potilaaksi. Maaliskuussa Intialaiselta mieheltä poistettiin 116 naulaa mahastaan ja viime vuonna nainen leikattiin, kun hän oli syönyt kolme kiloa metallia.

Kyseistä käyttäytymistä kuvaillaan termillä pica, joka tarkoittaa harvinaista psykologista häiriötä – voimakasta mielihalua syömäkelvottomia asioita kohtaan.

Lähde: Ladbible

Kuva: Pixabay