Kiinassa ollaan vuosisatoja ihmetelty vuoristossa roikkuvia hauta-arkkuja.
Hauta-arkkujen ripustamisen arvioidaan alkaneen 700-800-luvulla, mutta kukaan ei oikein tiedä, miksi ja miten tämä erikoinen perinne sai alkunsa. Muutama teoria on kuitenkin kehitelty.
On epäilty, että alunpitäen tavan on kehitellyt Bo-heimo, etninen vähemmistö, joka asui Matangban alueella Kiinassa yli 3 000 vuotta sitten. Bo-heimo käytti hautaamistekniikkaa joko suojelemaan ruumiita villipedoilta tai sitten ripustamaan ihmiset mahdollisimman lähelle taivasta, jotta ruumis pääsisi ikuiseen lepoon nopeammin.
Bo:t katosivat lähes kokonaan, kun Ming-Dynastian armeija hävitti heimon brutaalisti.
Suurin osa näistä roikkuvista arkuista on löytynyt Kiinasta, mutta samankaltaisia leposijoja on löytynyt myös Filippiineiltä ja Indonesiasta.


Filippiineillä perinteen arvellaan olevan peräisin muutaman vuosituhannen takaa ja kehittäjänä on ollut Igorot-heimo. Paikka on suosittu turistikohde.
– Vanhemmat heimolaiset pelkäsivät tulla haudatuksi. He tiesivät, että vesi imeytyy nopeasti maaperään ja ruumis olisi mädäntynyt nopeasti. He halusivat itselleen turvallisen paikan, jossa ruumis olisi turvassa, kertoi yksi nykypäivän heimojäsen.
Katso video ihmeellisistä hauta-arkuista!

Lähde: AllThatIsInteresting