4K- ja HDR-pelaamista jo tänä vuonna PS4 Pro -konsolilla!

10. marraskuuta julkaistava PlayStation 4 Pro tarjoaa pelaajille merkittävästi parannettua peligrafiikkaa ja 4K-tuen. 
Sony Interactive Entertainment (SIE) julkisti tiedotustilaisuudessaan PlayStation®4 Pro (PS4®Pro) -konsolin, joka laajentaa PlayStation 4 -konsolitarjontaa tehokkaamman vaihtoehdon muodossa. PS4 Pron yli kaksikertainen grafiikkateho PS4-malliin verrattuna mahdollista 4K-tarkkuudella toimivat pelit ensimmäisenä pelikonsolina maailmassa. PlayStation 4 Pro tukee myös laajempaa väriavaruutta ja dynamiikkaa HDR-teknologian avulla. 4K-pelit ja suoratoistopalveluiden viihde näyttävät ennen näkemättömän tarkalta ja värikylläiseltä PS4 Prolla.

PS4 Pro julkaistaan Euroopassa 10.11.2016 noin 429 € hintaan (hinnat vaihtelevat jälleenmyyjittäin). PS4 Pron lisäksi SIE julkisti solakamman, kevyemmän ja energiatehokkaamman mallin tavallisesta PS4:stä, joka saapuu Eurooppaan 16.9.2016 n. 300 € hintaan. Samalla kaikkien PS4-mallien (myös jo myynnissä olevien PlayStation 4 -konsoleiden) hinta laskee.
ps4-pro-1-crop
PS4 Pro tarjoaa pelaajille ennennäkemättömän tarkkaa grafiikkaa parannettujen suorittimensa ja grafiikkaprosessorinsa avulla. 4K-television omistajat voivat nauttia kaikista PS4-peleistään 4K-tarkkuudella ja korkeammalla sekä tasaisemmalla ruudunpäivitysnopeudella.
Alla upea esittelyvideo PS4 Pron tarjoamasta pelikuvasta!

FullHD-television omistajille PS4 Pro tarjoaa kaikki PS4-pelit 1080p-tarkkuudella, ja korkeamman sekä tasaisemman ruudunpäivitysnopeuden sitä tukeviin peleihin. Kaikki PS4-konsolit, mukaan lukien PS4 Pro, tulevat tukemaan HDR-teknologiaa, joka tuo kuvan värit paremmin esiin ja luo siihen vaikuttavamman kontrastin. PS4 Pro tukee myös 4K-suoratoistoa Netflixin ja YouTuben kautta.
ps4-pro-netflix-logo ps4-pro-youtube-logo
– PS4 Pro on virstanpylväs PlayStationin historiassa ja palvelee pelaajia, jotka etsivät tehostettua PS4-kokemusta, sanoo Andrew House, President and Global CEO, Sony Interactive Entertainment.
– PS4 Pro tuo markkinoille valinnanvaraa ja pelaajat voivatkin nyt valita sen mallin, joka palvelee heidän tarpeitaan parhaiten, House lisää.

horizon
4K-kuvanlaadulla pyörivä Horizon Zero Dawn julkaistaan maaliskuussa 2017.

– PlayStation 4 Pro tuo konsolipelaajien ulottuville 4K-tarkkuuden, joka ei ole arkipäivää peleissä edes kovan luokan tietokoneharrastajien keskuudessa. Mikäli kaipaa peleiltään ja viihteeltään parasta mahdollista laatua, jättää perus PS4-konsolia yli kaksi kertaa tehokkaampi PS4 Pro kaikki markkinoilla olevat konsolit kauas taakseen, toteaa PlayStation Suomen markkinoinnista vastaava Valtteri Hyttinen.
ps4-pro-crop
Uuden PS4 Pron design noudattaa edellisten mallien muotoilua ja laitteen takana on ylimääräinen USB portti, johon voidaan kytkeä ylimääräisiä laitteita, kuten PlayStation®VR-virtuaalitodellisuusjärjestelmä. PS4 Pron 1 Tt:n tallennustilan ansiosta sille mahtuu enemmän pelejä, ladattavaa lisäsisältöä ja pelivideoita. Jokainen nyt myynnissä oleva ja myyntiin tuleva PS4-peli toimii kaikilla PS4-konsoleilla, mutta PS4 Pro:lla niistä saa enemmän irti.
SIE kertoo lisätietoja PS4 Prosta ja sen tehot täysin hyödyntävistä peleistä lähempänä sen julkaisua. Myös uusi, solakampi ja kevyempi PlayStation 4 -malli julkaistaan Euroopassa 16. syyskuuta.
ps4-ps4-pro-crop
PS4 (vas.), PS4 Pro (oik.)

PlayStation®4 Pro (CUH-7000 series) tekniset tiedot

Product name PlayStation®4 Pro
Color Jet Black
Product code CUH-7000 series
Manufacturer’s suggested retail price JP44,980yen, US$399, EU€399, and £349*2
Main processor Single-chip custom processorCPU: x86-64 AMD “Jaguar”, 8 coresGPU: 4.20 TFLOPS, AMD Radeon™ based graphics engine
Memory GDDR5 8GB
Storage size*4 1TB
External dimensions Approx. 295×55×327 mm (width × height × length)
(excludes largest projection)
Mass Approx. 3.3 kg
BD/ DVD drive
(read only)
BD × 6 CAV
DVD × 8 CAV
Input/ Output Super-Speed USB (USB 3.1 Gen.1) port × 3
AUX port × 1
Networking Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)×1IEEE 802.11 a/b/g/n/acBluetooth® 4.0 (LE)
Power AC 100V, 50/60Hz
Power consumption Max. 310W
Operating temperature 5ºC – 35ºC
AV output HDMI™ out port (supports 4K/HDR)
DIGITAL OUT (OPTICAL) port

Artikkelikuvassa 4K-kuvanlaatua tukeva Deus Ex: Mankind Divided.
Kuvat: Sony Interactive Entertainment