Tomi Björck – näin kauan tehdään yhtä MasterChef Suomi -jaksoa


MasterChef Suomi -kokkikilpailussa tuomarina alusta asti toiminut ravintoloitsija ja huippukokki Tomi Björck on seurannut lähietäisyydeltä, miten ohjelma on kasvanut vuosien varrella.
– Huikea tuotanto, joka on Suomen mittakaavassa yksi isoimpia, Björck sanoo.

Kuvauspäivät ovat pitkiä ja jokaista 42-minuuttista jaksoa varten tehdään paljon töitä.
– Kuvaukset kestävät aina. Melko pitkiä päiviä ja ollaan studiossa, yhtä jaksoa varten varmasti 12-14 tuntia, ja siihen mahtuu kaiken näköisiä draamoja ja hauskoja hetkiä. Yksi tärkein juttu tietenkin on, että tullaan hyvin toimeen ja kemiat kohtaa.
Björck on tuomaroinut kilpailua alusta, eli vuodesta 2011 saakka. Nyt esitettävälle viidennelle tuotantokaudelle hän sai seurakseen Henri Alénin ja Sara la Fountainin.
– Ihan mahtavaa tehdä ohjelmaa Henri Alénin ja Sara la Fountainin kanssa. Ne jutut, mitä me viljellään kameran ulkopuolella pitää energiatasot ylhäällä ja auttaa jaksamaan koko kuvauspäivän studiolla.

Ohjelman kulisseihin kuuluu paljon muutakin, kuin mitä televisiokatsojat näkevät.
– Kilpailijoilla on kulisseissa oma ns. keidasalue, jossa on ruokailutilat ja teltat, missä voi hengata. Sen lisäksi alueella on kaksi haastattelukoppia, meidän tuomareiden koppi, jossa on kahvikone ja sohvat taukoja varten. Yhteinen ruokailutila, jossa lounaat ja välipalat nautitaan. Isoja muita tiloja teollisuushallissa ovat tietenkin massiivinen ruokavarasto ja kylmätilat, joita huoltaa yhteensä 3 ihmistä täysipäiväisesti kuvausten ajan.

Kilpailijoiden päivään kuuluu paljon muutakin kuin kokkaamista.
– Kilpailijoiden päivät koostuvat turvallisuusbriiffeistä, johdannoista, odottelusta, haastatteluista ja sitten itse ohjelman kilpailusta. Kun MasterChef-keittiössä ollaan studiossa, silloin on täysi hiljaisuus ja ainoastaan keskitytään itse tehtävään tai master classiin.
MasterChef-kello on yhtä armoton kilpailjoille kuin tuotannollekin.
– Kun MasterChef-kello menee päälle, action alkaa, koska kello ei pysähdy ja silloin kaikilla on hoppu – tietenkin kilpailijoilla, mutta samoin myös kameramiehillä, toimittajilla, still-kuvaajilla, ruokavaraston hoitajilla ja tuomareilla… puhumattakaan ohjaamosta, jossa on käsikirjoittaja, ohjaaja, apulaisohjaaja ja tuottajat, jne.
Kansainvälisellä ohjelmaformaatilla on tiukat ehdot, joten kuvamateriaalia voi esittää hyvin rajoitetusti ohjelman ulkopuolella, mutta alla Tomin kuvaama video ohjelman kulisseista. Voit katsoa videon myös täältä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.