Tomi Björck: Top 5 -lista Lontooseen

MasterChef Suomi -sarjassa tuomarina monta vuotta toiminut ja nykyisin Australiassa perheineen asuva huippukokki/ravintoloitsija Tomi Björck matkustaa ahkerasti ympäri maailmaa nuuhkimassa uusimpia trendejä.
Jos olet menossa Lontooseen ja mietit, minne siellä kannattaisi mennä, lue alta Tomi Björckin laatima top 5 -lista paikoista, joita Englannin pääkaupungissa ei kannata ohittaa.

1. Cecconi’s

Cecconi’s on huikea mesta, joka sijaitsee The Ned -hotellikeskittymässä entisen pankin tiloissa. Vanhan ajan fiilistä ja Lontoon sykettä samassa tilassa. Muun muassa vessat ovat entisissä pankkiholveissa, ja pylväät muistuttavat vanhasta loistosta. Cecconi’s on erittäin hyvä keskitason italialainen ravintola, ja ruoka on mielestäni melko kohtuuhintaista Lontoon mittapuulla. Hyvä viini lista ja rento fiilis.

2. Dandelyan

Dandelyan on maailman cocktailbaarilistalla numero 2. Hauska kokonaisuus, koska monesti kaikki huippubaarit on kaivettu maan alle ja suljettujen ovien taakse. Tämä baari tekee juuri päinvastoin, erittäin avoin design ja hotellin aulassa sijaitseva baari hemmottelee asiakkkaita kansainvälisellä palvelulla sekä näkymillä South Bankin yli kohti Lontoota. Emme siis ole kellarissa vaan DJ-musiikin säestämänä keskellä Lontoon kuhinaa ja trendikkäitä ihmisiä kaikilta aloilta.
Cocktail-lista on laaja ja heillä on listalla erikoisuuksia, joiden eteen tehdään satoja tunteja kehitysduunia. Jos piipahdat Dandelyanissa, kysy Jereä, joka on meidän nuori ori maailmalla!

3. Balthazar

Balthazar on erittäin kova ja kohtuuhinnoin varustettu ranskalainen bistro, jossa voi aistia historian havinaa, vaikka kaikki onkin vain silmänlumetta. Rafla on ollut pystyssä vasta muutamia vuosia Lontoossa. Tarjoilee kattavan aamupala-, lounas- ja illallislistan.
Janoisille löytyvät kattavat cocktail-listat, mm. Bloody Marysta lähtien. Viinilista on laaja sekä helppolukuinen ja viiniä voi ostaa laseittain, pulloittain tai karahveittain.
Hyvällä sijainnilla Covent Gardenin vieressä. Tää on must erityiseen hetkeen.

4. Bocca di Lupo

Hassua, mutta Lontoossakin kannattaa yleisesti syödä paljon muutakin, kuin niitä klassikkobrittiruokia. Tää italialainen on sopiva tilanteeseen kuin tilanteeseen, voi istua baaritiskillä tai pöydässä. Ruokalista on erittäin laaja ja sisältää kaikkea, itse en oikein saanut kiinni, mitä osaa italiasta keittiöstä edustaa- eikä sillä väliä, koska ruoka on hyvää ja melko edukasta… On kaikkea kokonaisista grillatuista makrilleista herkkiin retiisisalaatteihin tryffeleiden kera. Palvelu on rennon leppoisaa ja ravintolapäällikkö tunnustautui selkeäksi Suomi-faniksi. Kaiken huikean läpänheiton keskellä kaveri sanoi tulevansa viikonlopuksi Suomeen ja kyllähän törmättiinkin Groteskin baaritiskillä. Suosittelen, lokaationa hyvä Sohon alueella.

5. ROKA

ROKA, Charlotte Street, sunnuntaibrunssi… aijaijai… mistä mä aloittaisin…
No mainitaan aluksi 35 punnan rajaton vintage-shampanjan kaato, eli klo 12.30-16.00 välillä sitä ei hirveästi rajoitella, kunhan osaa käyttäytyä. Sitten tietenkin ruoka, sushit sashimit ja kaikkia japanilaisen keittiön herkkuja modernisti edustettuna. Ruoka on maukasta ja parasta tietty jakaa hyvien ystävien tai perheen kesken.
Hyvä päätös huikealle Lontoon viikonlopulle ja sitten hypätä koneeseen pikku tiloissa kohti kotimaata. Miinuksena annokset ovat hieman hintavia, vaikkakin laadukkaista raaka-aineista ja hyvin taidokkaasti valmistettuja. Hinta on yleinen ongelma monessa japsikeittiössä.
Listan jatkeeksi vielä kaksi erityismainintaa: Borough Market ja Savoy-hotellin American Bar.
Alla lisää kuvia viimeisimmältä Lontoon-reissulta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.