Entinen kohukaunotar ja nykyinen kaunotar Anne-Mari Berg arvostelee Facebookissa kovin sanakääntein nykyisin suureen suosioon noussutta fitness-harrastusta.
-… Ja tää fitness-pelleily… Aika moni pilaa ulkonäkönsä sillä hommalla, kun valmentaja kuitenkin suosittelee kaikenlaista lopulta, jos ja kun tavoite on kilpailemaan, kuten melko moni yrittää, Anne-Mari lataa.
Naisen voisi kuvitella myös viittaavan fitness-kisailija Sofia Ruusila-Nousiaisen surullisenkuuluisaan kuvatapaukseen:
-… Tai istua laitteissa, näpytellä kännykkää et täällä ollaan, tai kuvata muita salilaisia, onko hyvät bebat ja vaatteet, tai päinvastoin, ”salietiketin” vastaiset. Työntäkää noi naurettavat etikettinne sanonko minne, Anne-Mari jyrisee.
Sofia nappasi pari kuukautta sitten kuntosalilla toisesta treenaajasta kuvan, julkaisi sen Facebookissa ja arvosteli julkisesti miehen vaatetusta. Asiasta nousi kohu, sillä valokuvaaminen salilla on kielletty. Seurauksena oli porttikielto ja valtava palauteryöppy netissä. Sofia tyytyi toteamaan, ettei miehen asu ollut salietiketin mukainen.
Myöskään lajin mukanaan tuomat tulokset eivät tunnu Anne-Marin silmää viehättävän.
-…Kyllä se täysi rasvattomuus naisella on usein rumannäköistä, ja nämä valmentajien ”neuvot” muuttaa etenkin kasvoja…, useita alusasukuvaksia tehnyt nainen toteaa.
Eniten Anne-Maria tuntuu kuitenkin huolestuttavan lajin vääristynyt terveellisyyskäsitys.
-Sitten ollaan neuvomassa muita ihmisiä ”terveelliseen elämään”, vaikka se oma touhu ei sekään ole tietyssä pisteessä terveellistä kaiken maailman mömmöineen. Siitä ei vaan yleisesti puhuta. Tsot tsot alkoholi, mutta ”piristävät” ovat kuitenkin täysin terveellistä…