Muusikko Anssi Kela varoittaa fanejaan Facebook- ja Instagram-tileillään huijareista, jotka esiintyvät toistuvasti hänen nimissään ja yrittävät saada lypsettyä rahaa hyväuskoisilta faneilta mitä erikoisemmilla tekosyillä.

– Saan jatkuvasti yhteydenottoja ihmisiltä, joille ”Anssi Kela” on lähettänyt viestin, jossa kiittää musiikkinsa kuuntelusta ja pyytää lähettämään yksityisviestin. Minulta kysytään, olenko se todella minä. Ei, se en ole minä, Kela kirjoittaa.

Hän korostaa, että kyseessä ovat ammattimaiset huijarit, joiden pyrkimys on viestittelyn avulla luoda uhreihinsa luottamuksellinen suhde, jonka jälkeen he alkavat pyydellä uhreilta rahaa. Kela kertoo olleensa suoraan yhteydessä erääseen huijauksen uhriin.

– Hän oli mennyt vastaamaan ”minulta” tulleeseen viestiin. Huijari oli pyytänyt puhelinnumeroa ja viestittely oli siirtynyt WhatsAppiin, Kela kirjoittaa.

Huijari oli käyttänyt taitavasti hyväkseen uhrin vaikeaa elämäntilannetta, hän lähetti kuvia ja esitti rakastuneensa tähän ja sai myös uhrinsa tuntemaan samoin. Tämän jälkeen alkoi rahan pumppaaminen erilaisten keksittyjen tarinoiden avulla. Lopulta uhri päätyi ottamaan pankista lainaa ja menetti kertomansa mukaan kymmeniä tuhansia euroja huijarille.

– Huijauksesta on tehty rikosilmoitus, mutta on melko todennäköistä, ettei huijaria saada koskaan kiinni, Kela kirjoittaa.

Hän julkaisi myös kuvakaappauksen huijarin uhrille lähettämistä viesteistä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kela kirjoittaa olevansa järkyttynyt tapahtuneesta. Uhrille huijaus oli valjennut vasta siinä vaiheessa, kun mediassa uutisoitiin Kelan avioitumisesta. Hän muistuttaa, ettei koskaan lähetä suoria viestejä someseuraajilleen ja pyytää varomaan vastaavia huijauksia. Kela myös toivoo, ettei uhria syyllistettäisi kommenteissa.

– Keskustelujemme perusteella hän vaikuttaa fiksulta ja tavalliselta ihmiseltä, joka vain on vaikeassa elämäntilanteessaan tullut hyväksikäytetyksi. Syyllinen tapahtuneeseen on vain ja ainoastaan minun nimissäni esiintynyt rikollinen.

Lue myös:

IS: Anssi Kelan häät saivat ikävän käänteen – hääyö meni piloille: ”Tämä oli universumin häälahja meikäläiselle”

Anssi Kela ja Sanna-rakas ottivat suhteessaan uuden askeleen: ”Mistään en ole ollut näin varma”