Vuonna 2019 hajonnut Santa Cruz -yhtye teki odotetun paluun viime keskiviikkona, kun uudistunut bändi esiintyi Los Angelesin legendaarisella Whisky A Go Go -klubilla.

Keikan jälkeen yhtyeen johtohahmo Archie Cruz joutui keskelle massiivista kohua. Kohu sai alkunsa sosiaalisessa mediassa, kun amerikkalainen musiikkitoimittaja Eddie Trunk pisti merkille, että Santa Cruz käyttää keikallaan häpeilemättä taustanauhoja.

Trunk on julkaissut Twitterissä videopätkän, josta voi havaita taustanauhojen räikeän käytön. Videolla Cruz lopettaa laulamisen noin 20 sekunnin ajaksi kesken Under the Gun -kappaleen. Tästä huolimatta hänen laulunsa jatkuu kirkkaana ja selkeänä.

– Olen jo pitkään vastustanut taustanauhojen käyttöä livenä ja sitä, kuinka fanit ja promoottorit vain hyväksyvät ”live-esiintymiset” ja ovat valmiita maksamaan niistä. Tässä näkyy, kuinka pahaksi tilanne on äitynyt. Käsittämätöntä! Trunk kirjoittaa twiitissään.

Archie Cruz otti asiaan kantaa tapansa mukaan hyvin suorasanaisesti omalla Instagram-tilillään.

– Haistattelit väärälle ryhmälle. Urasi tulee loppumaan pian ja me tulemme olemaan huipulla. Odota ja näet, mulkku, Cruz totesi Instagramin Stories-osiossa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Pian taustanauhakeskustelu jatkui Cruzin julkaiseman Instagram-kuvan alla. Cruz vakuutteli postauksensa kommenttiosiossa taustanauhan käyttöä epäilevälle seuraajalleen, ettei Santa Cruz soita playbackina.

– Meillä on backing trackeillä taustalauluja niinkuin about kaikilla bändeillä nykyään, mutta me soitetaan ja lauletaan ihan oikeasti. Tule katsomaan keikkaa, Cruz kirjoitti.

Viikonloppuna Cruz nosti asian vielä kerran puheenaiheeksi Instagramissa. Hän julkaisi aiheeseen liittyvin selityksen, jonka on herättänyt runsaasti hämmennystä somessa.

– Ammattilaisen vinkki: tyri biisi livenä tahallasi ja saa hemmetisti ilmaista julkisuutta. Te kaikki uskoitte siihen paskaan, mies täräytti.

Lue myös:

IS: Suomalaisyhtyeen biisi valittiin HBO:n jättituotantoon – tieto yllätti Archie Cruzin: ”Olin liekeissä!”

Lomalle matkustanut Archie Cruz elämästään rokkistarana: ”On vapauttavaa kulkea kadulla ilman paparazzeja ja onnenonkijoita”