Monet kulttuurialalla työskentelevät ovat saaneet kärsiä suuresti koronapandemian aiheuttamasta taloudellisesta ahdingosta, kun ihmiset eivät ole päässeet kuluttamaan kulttuuripalveluja samalla tavalla kuin aikaisemmin.

Aiheesta on keskusteltu viime aikoina paljon sosiaalisessa mediassa ja tilanne herättää monissa hyvin voimakkaita tunteita.

Laulaja-lauluntekijä Arttu Wiskari julkaisi viikonloppuna omalla Twitter-tilillään hämmentävän viestin, joka on vain lisännyt vettä myllyyn.

Wiskarin julkaisema viesti oli lähetetty somen kautta eräälle hänen perustamansa levy-yhtiönsä artistille.

– Tällaiset viestit ovat oikeasti hemmetin surullisia. Tämä tuli siis eräälle Mökkitie Recordsin artistille yksityisviestinä. Päätettiin jakaa se, koska haluamme herättää keskustelua ja nostaa lapaa pystyyn, että myös meidän työ on tärkeää. Tsemiä kaikille, Arttu kirjoittaa julkaisunsa yhteydessä.

Artistin vastaanottamassa viestissä vähätellään avoimesti kulttuurialan ammattilaisia.

– Kaikkihan olisi kulttuurialalla, koska se on kivaa, ellei olisi niin riskialtista. Ei todellakaan kuulu tukea ”kulttuurin” ”tekijöitä” valtion budjetista yhtään enempää. Nyt vaan opiskelemaan joku oikea ammatti, viestin kirjoittaja totesi.

Näet julkaisun alta tai täällä.

Pian moni julkisuudesta tuttu henkilö riensi kommentoimaan Wiskarin julkaisemaa viestiä. Heidän mielestään viestin kirjoittajan väitteet ovat täysin perusteettomia.

– Jännää et jotkut ei ymmärrä et koko ihmiskunnan historian ajan, kulttuuri on ollut kaikille henkinen voimavara ja välttämättömyys. Luolamiesten iltanuotiollakin kerrottiin tarinoita. Miten köyhä täytyy henkisesti olla, ettei ymmärrä tätä tai arvosta kulttuuria ja sen tuottajia, tv-persoona Arman Alizad laukoo Twitterissä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

– Niin saatana. Mee töihin, vitsailee puolestaan muusikko Toni Wirtanen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

– Olipa hölmö viesti. Musiikki on äärimmäisen arvokasta, painottaa poliitikko Mikael Junger.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lähde: Seiska

Lue myös:

Frederik kommentoi Erika Vikmanin ulkonäköä syntisin sanakääntein – laulajakaunotar ei jäänyt sanattomaksi!

Alma Hätönen säikäytti seuraajat rajulla somekuvallaan: ”Tää on kyllä hurjan näköinen”