Hollywood-moguli Harvey Weinsteinin paljastuneista seksuaalisista ahdisteluista käynnistyi ketsuppipullomainen vyyhti, jossa pinnalle nousee yhä uusia julkkiksia, joita syytetään seksuaalisesta ahdistelusta. Pitkään pinnan alla muhinut paljastusten tulva on toistaiseksi koskenut lähinnä vaikutusvaltaisia miehiä, jotka ovat käyttäneet asemaansa hyväkseen ahdistellessaan seksuaalisesti naisia sekä myös miehiä ja poikia.
Nyt ahdistelulistalle on lisätty Hollywood-tähti Demi Moore, jonka vuonna 2012 julkaistu video on noussut uudelleen pinnalle ahdistelukohun myötä. Moore poikkeaa muista ahdisteluista syyteityistä siten, että hän on nainen ja hänen toiminnastaa on videotodiste.
Entertainment Tonightin julkaisemalla videolla juhlitaan vuonna 1982 General Hospital -sarjassa näytelleen Philip Tanzinin 15-vuotissyntymäpäivää. Mukana juhlinnassa on Philipin kanssanäyttelijä, 19-vuotias Demi Moore.
Videolla Moore suutelee poikaa kohdissa 01:22, 01:49 ja 04:36.
https://youtu.be/pjl8pK7x24w
Moore ja Tranzini julistavat videolla rakkauttaan toisiaan kohtaan. Moore sanoo Tanzinin olevan ”ainoa, jota rakastan”, vaikka Mooren aviomies oli tuolloin Freddie Moore, jonka kanssa kaunotar oli mennyt naimisiin 17-vuotiaana. Videolla Moore kuitenkin sanoo, ettei malta odottaa pääsevänsä menemään naimisiin Tanzinin kanssa.
– Rakastan häntä, koska hän pitää minut onnellisena, Moore hihkuu.
Videosta tuohtuneet sanovat Mooren ”ahdistelevan lasta seksuaalisesti” ja käyttävän tätä hyväkseen. Jotkut myös huomauttavat, että ahdistelusyytteissä tietyt miespuoliset tähdet, kuten Bill Cosby, voivat saada vankilatuomion väitetyistä 15-vuotiaaseen kohdistuneista ahdisteluista, jotka tapahtuivat yli 30 vuotta sitten, mutta kun Demi Moore tekee samaa videotodisteen kera, ”ihmiset kutsuvat poikaa onnekkaaksi”.
Jotkut taas puolustavat Moorea sanomalla, että hän oli pienessä hiprakassa, eikä poika näyttänyt kokevan olevansa ahdisteltu. Lisäksi oli pojan syntymäpäivä ja molemmat näyttivät olevan iloisia.
Mitä mieltä sinä olet Mooren videosta? Kohdellaanko mielestäsi ahdistelusyytteissä naisia tekijöinä eri lailla kuin miehiä?
Lähde: Unilad
Kuva: YouTube / Entertainment Tonigt