Ex-jääkiekkoilija Hannes Hyvönen paljastaa elämäkertakirjassaan Häkissä – Hannes Hyvösen tarina (WSOY), kuinka juhliminen lähti rajusti käsistä eräällä Lontoon-matkalla toukokuussa 2010.

Tarina alkaa oslolaisesta yökerhosta, jossa Hyvönen ja hänen ystävänsä Tore viettävät huumepäissään iltaa strippareiden kanssa. Juhliminen venyy melkein kaksikon aamulentoon asti, jonka on määrä viedä heidät Lontooseen katsomaan Kissin keikkaa.

Keikka unohtuu kuitenkin nopeasti, kun miehet pääsevät jatkamaan bilettämistään. Hyvönen passittaa heti ensalkuun kaverinsa ulos hotellihuoneesta ja tilaa itselleen maksullisen naisen.

Myöhemmin Hyvönen ja Tore päätyvät jatkoille Lontoon esikaupunkiin hienostohuvilaan strippibaarin edustalla hengailevan miesporukan kanssa.

– Viini virtaa, kokaiini pöllyää, ja naisissa on varaa valita, Hyvönen kuvailee kirjassa.

– Kaikki on hauskaa niin kauan kunnes sydämeni sanoutuu irti touhuistani. Se alkaa takoa kiivaammin kuin koskaan aiemmin.

Hyvönen kertoo asettuneensa makaamaan selälleen lattialle ja tunteneensa, että voisi nähdä sydämensä räjähtävän rinnastaan läpi.

– Kuolen. Tiedän, että kuolen. Tuijotan kristallikruunun pienen pieniä osia, kuin timantteja, kuin tikareita, ja odotan, miltä kuolema mahtaa tuntua.

Sitten jääkiekkoilija keksii soittaa ystävälleen Jere Karalahdelle, jolla on antaa erikoinen, mutta toimiva vinkki pelottavan tilanteen hallitsemiseen.

– Minulle kaadetaan iso lasillinen Smirnoffia, ja kulauttelen sen tyhjäksi. Muutamassa minuutissa pulssini laskee ja paniikkini helpottuu. Jere Karalahti on juuri pelastanut henkeni käskemällä minun juoda puoli litraa viinaa.

Viiden päivän huumeita ja ilotyttöjä sisältävä hupireissu kustansi Hyvöselle lopulta peräti 20 000 euroa.

– Hotellihuoneemme on sen näköinen kuin siellä olisivat riehuneet maailman isoimmat rokkikukot, Hyvönen summaa.

Lähde: MTV Uutiset

Lue myös: Niko Ranta-ahon Instagram-julkaisu päihdenuorista sai risuja ja ruusuja: ”Miks sua tää asia liikuttaa”