TTK-tuomari Helena Ahti-Hallberg laittoi pystyyn UKR AID for dancers -nimisen keräyksen, jonka ansiosta Helenan mies Eric sekä poika Anton lähtivät perjantaina kahdella tila-autolla kohti Ukrainan rajaa. Mukana ovat myös juontaja Jone Nikula ja hänen vaimonsa tanssija Hanna Karttunen. Autoihin on pakattu muun muassa lääkkeitä, ruokaa, vettä ja lämpimiä vilttejä.

– Mun supersankari on jo 30 vuotta ollut rakas aviomieheni! Hiljainen toimija, mun tukipilari, joka ei koskaan halua nostaa itseään esille. Enkä just nyt voisi olla ylpeämpi hänestä, Helena kirjoittaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Helena kiittää myös Karttusta ja Nikulaa heidän uurastuksestaan hyvän asian eteen.

– Hanna on ollut uskomaton voimanainen: kerännyt lahjoituksia, ostanut lääkkeitä ja koko ajan ollut yhteydessä ukrainalaisiin avun tarvitsijoihin sekä Suomen viranomaisiin.

– Meissä harvoissa elää yhtä inhimillinen tarve auttaa, ja aika harva ihminen on valmis uhraamaan omaa aikaansa ja voimavarojaan kuten Hanna! Haluan myös kiittää Jonea, Ekaa ja Antonia osallistumisestanne, panoksenne on korvaamaton.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Radiojuontaja Rea Tallgren majoitti kotiinsa pienen tytön Ukrainasta: ”Hän on pienen matkalaukun kanssa paossa sotaa”

Venäläistaustainen Alina Voronkova ottaa kantaa Ukrainan kriisiin – puhuu avoimesti rasismista: ”Musertavaa palata takaisin peruskoulun aikoihin”