Suomalaisten suosikkijuontaja Anni Hautala avautuu Helsingin Sanomille kirjoittamassaan kolumnissaan haasteista, joita hän koki esikoislapsensa kanssa tämän ollessa vauva.

Hautala kirjoittaa, että hänen lapsensa heräsi aikoinaan yhdeksän kuukauden iässä ”ainakin 14 kertaa yössä”.

– Olin vakuuttunut, että jonkin täytyi olla vialla. Korvatulehdus, vatsavaivoja, jotain sellaista, minkä voisi hoitaa ja sitten me kaikki nukkuisimme, Hautala toteaa.

Kolumnissaan Hautala kertoo olleensa niin epätoivoinen esikoisensa unen suhteen, että oli valmis kokeilemaan lähes mitä tahansa keinoa, jotta ongelman saisi ratkaistua. Lopulta hän lähti itkien neuvolaan, mutta sieltäkään ei herunut mitään konkreettista apua.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Hautala sanookin ymmärtäneensä, ettei oman vauvan uneen voi välttämättä hirveästi itse vaikuttaa.

– Vauvavuoden unet ovat usein tuurista kiinni. Voi kuulemma onnitella itseään, jos vauva on sattumalta jo ennen 1-vuotissyntymäpäiväänsä nukkunut hyvin yöaikaan, Hautala kuvailee.

– Rytmiä kannattaa kuitenkin alkaa rakentaa vanhempienkin hyvinvoinnin lisäämiseksi, ja sitä on hyvä yrittää ylläpitää niin paljon kuin on mahdollista. Se edesauttaa oikean rytmin saavuttamista sitten, kun aika on kypsä, hän summaa.

Lähde: Helsingin Sanomat

Lue myös:

Susanna Laine julkaisi uimapukukuvan – Anni Hautala poseeraa vieressä: ”Babyn kanssa biitsillä”

Anni Hautalan lapsuuskuva näytelmän kulisseista ihastutti somekansan – mukana myös Chisu