Scandinavian Hunks- tanssiryhmästä tuttu fitness-yrittäjä Jani Kokki, 40, on taistellut vuodesta 2013 lähtien suolistosyövän kanssa. Hän sai terveen paperit viimeisimmän vuonna 2019 tehdyn leikkauksen jälkeen.

Syöpä on pysynyt aisoissa jo lähes kaksi vuotta, mutta on vaikuttanut miehen arkeen pysyvästi. Leikkauksissa on poistettu pitkä pätkä paksusuolta ja sen takia vatsa ja suolen toiminta eivät ole entisellään.

Vaikka Kokki on ollut positiivisella mielellä hän myöntää, että vaikeuksia on ollut.

– En halua valittaa ja voivotella, mutta totuus on se, että edellisen leikkauksen jälkeen elämä meni vaikeaksi, hän kertoo Iltalehdelle.

Rajut vatsavaivat pitivät urheilullisen miehen kotona puoli vuotta leikkauksen jälkeen. Myöhemmin hän on pystynyt poistumaan kotoaan ajoittain. Pitkiin matkoihin tai täyspäiväiseen työhön hän ei ole kyennyt.

Liikunnallinen mies on kuitenkin luonut uuden työn kehittämästään 12 Rounds -ryhmätreenistä. Konsepti on jo otettu käyttöön kuntosaleilla Helsingissä ja se on viety myös Tampereelle. Kokki työskentelee tai treenaa jonkin verran päivittäin pitääkseen kehon ja mielen kunnossa.

– En halua sairauseläkkeelle nelikymppisenä. Teen töitä pikkuhiljaa ja oman voinnin mukaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Kwan-yhtyeen Tidjân Ba teki paluun julkisuuteen – paljastaa nyt, mitä on tehnyt viime vuodet: ”Uudessa ammatissa olen tuntenut itseni vanhaksi”

Marika Fingerroos avautuu ystäviensä kanssa: ”Lapsen kehitysvamma laukaisi masennuksen”