Matti Nykäsen tytär, personal trainer Eveliina Mäntykangas, 30, kertoo avoimesti Ilta-Sanomien haastattelussa lapsuudestaan äitinsä Pian kanssa.

Eveliina jäi kahdestaan äitinsä kanssa ollessaan alle vuoden vanha. Äiti ja tytär asuivat Jyväskylässä ja Pia yritti parhaansa mukaan tarjota tyttärelleen hyvät eväät elämään. Hän katosi julkisuudesta ja suojeli tytärtään.

Eveliina ei kuitenkaan ollut lapsi lauhkeimmasta päästä ja keksi usein kaikenlaisia tempauksia ja jäyniä muiden pään menoksi.

– Mä uskallan sanoa ja pistää vastaan. Sen luonteenpiirteen olen perinyt iskältä, Eveliina kertoo Ilta-Sanomille.

Pia avioitui vuonna 1996 Risto Mäntykankaan kanssa ja sen myötä myös Eveliina sai uuden sukunimen sekä yhteensä neljä sisarusta. Uusperheen koti oli turvallinen paikka kasvaa rauhassa.

– Vaikka olin onnellinen ja kiitollinen isähahmosta arjessa, mietin, miksi se oma isä ei ollut samalla lailla elämässäni kuin Risto omien lastensa kanssa.

”Äiti on elämäni tärkein henkilö”

Ilta-Sanomille antamassa haastattelussa Eveliina kertoo, että on aina ollut läheinen äitinsä kanssa ja kertonut tälle kaiken, jopa ne asiat, joita tämä ei olisi halunnut kuulla. Äidin ja tyttären keskustelut ovat opettaneet hänelle eniten elämästä ja itsestään.

– Äiti on mun elämäni tärkein henkilö. Siltä mä olen oppinut kaiken. Silti otimme usein yhteen, koska olin niin vahva omissa mielipiteissäni, Eveliina kertoo.

Neljä vuotta sitten Eveliina tapasi kihlattunsa Vili Ojakkalan ja arjesta tuli tasaista ja rauhallista.

– Olin lapsesta asti ollut jatkuvasti ylivirittyneessä tilassa. Valmiina siihen, että jysähtää. Kun sitten viimein löysin elämääni luotettavan ja turvallisen puolison, en tiennyt, miten toimia.

Vaikka elämä oli päällisin puolin onnellisempaa kuin koskaan aiemmin, alkoi Eveliina saada ahdistuskohtauksia. Kädet puutuivat, sydän muljahteli, keho kävi ylikierroksilla ja kiloja kertyi. Hän sai tilanteeseen apua terapiasta.

– Kesti todella pitkään ymmärtää, mistä kaikki johtui. En olisi koskaan kuvitellut, että minulle kävisi niin. Kuppi oli niin täynnä kaikkea, että se loiskahti yli. Mun oli pakko pysähtyä miettimään, mitä oikeasti haluan ja tarvitsen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

”Haluan olla aito ja suora”

Eveliina päätti astua julkisuuteen reilu vuosi sitten. Juuri omien kokemustensa ja oivallustensa vuoksi Eveliina osallistui myös Wellnessmalli-kilpailuun ja finalistille julkisuus on oikeastaan välitön pakko. Esiin astuminen oli silti pitkän harkinnan tulos, jota Pia-äiti vastusti.

– Äitiä hirvittää, kun mä puhun näin suoraan. Hänellä on itsellään niin paskoja kokemuksia julkisuudesta. Mutta äiti tiesi, ettei saisi tyttärensä päätä kääntymään, Eveliina kertoo lehdelle.

– Haluan olla omalla esimerkilläni aito ja suora, jotta muutkin uskaltaisivat olla. Jos ei tutustu itseensä, tunteisiinsa ja elämäänsä ja käsittele niitä, niin ei voi koskaan ymmärtää itseään.

Lue myös:

Matti Nykäsen Eveliina-tyttären hurja muodonmuutos: ”Tein paljon virheitä itseni kanssa” – katso huikeat kuvat!

Fitness-tähti Oona Tolppanen upeissa raskauskuvissa rakkaansa kanssa: ”Niin onnellinen olo”