Vuoden 1997 Miss Suomi Karita Tykkä, 44, on jakanut Instagram-tilillään suru-uutisen. Hyvinvointivalmentajana työskentelevän Karitan äiti on menehtynyt. Karita on julkaissut koskettavan muistokirjoituksen ohessa mustavalkoisen kuvan äidistään.

– Äiti, minulla on niin suunnaton ikävä sinua. Sydämeni on pieninä murusina, vaikka tiedän, että nyt sinulla on kaikki hyvin ja voit hengittää vapaasti, hän aloittaa herkän kirjoituksensa.

Jos upotus ei näy, katso kuva täältä.

– Meidän tänne jääneiden on vaikea päästää irti, edes hengittää – suuri tyhjyys on vallannut tilan, Karita kirjoittaa.

Hän kertoo olevansa äidilleen paljosta kiitollinen ja kiittäneensä päivittäin luojaa siitä, että sai nimenomaan hänet äidikseen. Karita kertoo äitinsä myös taistelleen urheasti loppuun saakka sairauttaan vastaan.

– Taistelit urheasti loppuun saakka, et valittanut tai katkeroitunut edes bulpaarisen ALS diagnoosin edessä, halusit elää ja rakastit elämää. Et tehnyt kärpäsellekään pahaa, olit aina läsnä ja lämmin, herkkä ja aina saatavilla jos tarvitsin sinua, Karita muistelee.

– Meillä kaikilla on niin suuri ikävä sinua ja elämä ilman sinua tuntuu juuri nyt niin hankalalta. Askel kerrallaan menemme eteenpäin ja lupaan, että siskoni Katjan kanssa pidämme huolta elämäsi rakkaudesta, isästä, joka kulki kanssasi viimeiseen hengenvetoon saakka, hän jatkaa.

Tuhannet Karitan seuraajat ovat ilmaisseet osanottonsa kuvan kommenttiosiossa ja tukeneet tätä suuren surun keskellä.

– Voimia, kirjoittaa pop-tähti Antti Tuisku kolmen sydämen saattelemana.

– Lämmin osanottoni, kirjoittaa somevaikuttaja ja bloggaaja Sara Parikka.

– Paljon voimia Karita suureen suruun, kirjoittaa malli Janina Fry.

Osanottoja ovat kirjoittaneet lisäksi myös juontaja Anni Hautala, uutisankkuri Kirsi Alm-Siira, juontaja Vappu Pimiä ja näyttelijä Olga Temonen.

Lue myös:

Karita Tykkä julkaisi silkkihääpäivänään tunteikkaan kirjeen miehelleen: ”Koko sydämestäni tahdon edelleen”

Stefan Thermanilta yllättävä päivitys – julkaisi yhteiskuvan Sofia-rakkaansa kanssa!

Yö palaa keikkalavoille ensi kesänä – yllätysnimi hyppää Olli Lindholmin saappaisiin