Viulisti Linda Lampenius kritisoi aiemmin voimakkaasti Secrets of Playboy -dokumenttisarjan todenmukaisuutta ja syytti dokumentin tekijöitä. Nyt myös taiteilija ja kirjailija Katariina Souri julkaisi Facebook-tilillään kokemuksensa dokumentin teosta.

Souri asui Hugh Hefnerin Playboy-kartanossa muutamien viikkojen ajan vuonna 1988. Souria haastateltiin myös kohudokumenttia varten ja hänet nähdään lyhyesti sen yhdeksännessä osassa.

– Haluan nyt todeta, että minut houkuteltiin dokumenttiin väärin perustein, Souri kirjoittaa.

Sourin mukaan dokumentin idea oli esitelty hänelle siten, että siinä haluttiin kertoa Hefnerin ja Playboyn sekä seksuaalisen vallankumouksen tarina niiden naisten perspektiivistä, jotka olivat siinä osallisina ja näin osana Playboyn tarinaa.

– Omaa tarinaani ei lupauksista huolimatta kerrottu, vaan tunteja kestäneet kuvaukset typistyivät valmiissa dokumentissa lyhyeksi, rankasti editoiduksi kertomukseksi Peter Nygårdista, joka sekään ei palastelun vuoksi vastaa yksityiskohdiltaan totuutta. Olen äärimmäisen pettynyt, vihainenkin.

Souri aikoo avata asiaa laajemmin vasta omassa elämäkerrassaan, jotta valta totuuden kertomisesta säilyy hänellä itsellään.

– Haluan kuitenkin painottaa, että minua kohdeltiin kartanossa ja Playboyn kuvauksissa moitteettomasti, mutta en silti väitä, etteikö väärinkäytöksiä olisi ollut. Jokainen nainen, joka on joutunut seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi, ansaitsee muiden naisten tuen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lampenius kommentoi Sourin julkaisua ja kiittää häntä rohkeudesta tuoda asia julkisuuteen. Lampeniuksen mukaan moni henkilö on joutunut samaan tilanteeseen dokumentin suhteen ja heidän kaikkien materiaalia on manipuloitu.

– He ovat saaneet mitä halusivat… PALJON rahaa ja onnistuivat sen lisäksi mustamaalaamaan Hefin, Lampenius toteaa viitaten Playboy-dokumentin tekijöihin.

Lue myös:

Linda Lampeniukselta tiukat terveiset Playboy-dokumentin tekijöille: ”En usko tarinoitanne!”

Katariina Souri asui nuorena Playboy-kartanossa: ”Minusta oli hirveän vaikea olla alasti”