Suomen viime vuoden euroviisuedustaja Käärijä esiintyi Euroviisujen toisessa semifinaalissa.

Ennen esiintymistään artisti joutui kuitenkin tahtomattaan ikävän kohun keskelle. Käärijä päätti kommentoida tapahtunutta omalla Instagram-tilillään.

Kohu syntyi siitä, että Käärijä oli törmännyt ennen semifinaalin alkua Israelin edustajaan Eden Golaniin. Israelin Euroviisuihin osallistuminen on herättänyt valtavan määrän kritiikkiä kansainvälisesti, ja moni on jopa päätynyt boikotoimaan Euroviisuja Israelin osallistumisen takia.

Käärijä sanoo törmänneensä Edeniin sattumalta, ja tapahtuneesta oli kuvattu video. Video oli kuitenkin julkaistu Edenin Instagram-tilillä, vaikka Käärijältä ei tähän ollut saatu lupaa.

Käärijä kommentoi tapahtunutta Instagramissaan, ja korosti, ettei video ole millään tavalla poliittinen kannanotto tai tuen osoitus Israelille. Eden ei pyynnöistä huolimatta ollut poistanut julkaisemaansa videota Käärijän päivityksen aikoihin.

– Tapasin tänään sattumalta Israelin euroviisuedustajan ja meistä kuvattiin video. Se julkaistiin sosiaalisessa mediassa ilman lupaani. Pyynnöistäni huolimatta videota ei ole poistettu. Haluan selventää ja korostaa, ettei video ole minkäänlainen poliittinen kannanotto tai tuen osoitus, Käärijä kirjoittaa.

Nyt jo poistettu video oli kuvattu viisuareenan artistien tiloissa, ja videolla Käärijä ja Eden tanssivat yhdessä rennoissa merkeissä

Lähde: Seiska