Ex-missi ja malli Lola Odusoga, 43, tunnetaan kehorauhan puolestapuhujana. Odusoga on kohdannut uransa aikana loputtomasti arvostelua ulkonäköönsä liittyen, ja viime aikoina hän on myös vastannut saamaansa arvosteluun rohkeasti sosiaalisessa mediassa.

Odusoga julkaisi tällä viikolla Instagram-tilillään seitsemän vuoden takaisen kuvan alusvaatekuvauksista. Hän kertoo tuolloin 35-vuotiaana ajatelleensa, että kyseessä olisivat hänen uransa viimeiset alusvaatekuvaukset.

– Itse en näin halunnut, mutta ulkopuolelta tuli tuolloin säännöllisesti tuntemattomien ja tuttujenkin suunnalta jatkuvaa mielipidettä ja painetta toimia niin, koska olinhan jo 35, en ollut missikokoinen ja olinhan äiti, hän kirjoittaa.

Jos kuva ei näy selaimellasi, katso se täältä.

Odusoga toteaa, ettei hän itse arvota ihmisiä iän tai koon – saati äitiyden – perusteella. Ikävä kyllä kaikki ihmiset eivät kuitenkaan ajattele samoin.

– Urani aikana oon usein joutunut pienentämään itseäni ja olla vähemmän oma itseni, Odusoga kertoo.

– Mua on aina koitettu mahduttaa muottiin ja lokeroihin, ja olen taistellut sitä vastaan, hän jatkaa ja muistuttaa, ettei kenenkään tarvitse mahtua muotteihin, jollei sitä itse halua.

Odusoga rohkaiseekin kaikkia olemaan rohkeasti oma itsensä. Hän toteaa, että nyt 43-vuotiaana hän tietää, etteivät nuo seitsemän vuoden takaiset alusvaatekuvaukset suinkaan jääneet hänen viimeisikseen. Kokemus ja vuodet ovat kasvattaneet myös luottoa omaa ammattitaitoa kohtaan.

– Mä teen mitä mä haluan, ja ammattimallina tiedän eron esitellä itseä ja tuotetta, joten ei kannata huudella mulle ”itseni esittelystä”, Odusoga summaa.

Jos kuvat eivät näy yllä, voit katsoa ne täältä ja täältä.

Lue myös:

Lola Odusogan nostalginen mainoskuva 90-luvulta herätti tunteita somessa – ”Tuli ohuesti vanhahko olo”

Lola Odusoga paljasti saaneensa kutsun seksuaalirikoksista syytetyn Peter Nygårdin juhliin: ”Uskon, että kohtalo puuttui peliin”