Entinen nyrkkeilijä Elina Gustafsson kertoo sairastaneensa pitkään syömishäiriötä ja masennusta. Gustafsson avautuu raskaista kokemuksistaan Me Naiset -lehden tuoreessa haastattelussa.

Gustafssonin mukaan mielenterveydelliset haasteet ovat olleet jossain määrin läsnä hänen elämässään aina lapsuudesta saakka. Syömishäiriö paheni entisestään, kun hän aikoinaan aloitti nyrkkeilyuransa.

– Olen hakenut syömisestä tosi paljon turvaa. Hain aina lapsena yksin ollessani turvaksi keksipussin, Gustafsson sanoo Me Naisille.

Gustafssonin mukaan koko nyrkkeilyn lajikulttuuri on hyvin syömishäiriöinen.

– Siellä painostetaan nuoria likkoja pienempiin sarjoihin. V*ttu! Sedät sanovat, minkä painoinen sinun pitäisi olla. Näen ihan punaista, Gustafsson lataa.

Vuonna 2018 Gustafsson sai diagnoosin keskivaikeasta masennuksesta. Hän yllättyi lääkärin lausunnosta, sillä oli kuvitellut olevansa niin vahva, ettei voisi masentua.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Tällä hetkellä Gustafssonilla menee kaikesta huolimatta hyvin. Hän on löytänyt voimaa terapiasta ja henkisyydestä.

Gustafsson kertoo uskovansa suurempaan voimaan ja aistivansa vahvasti energiat.

– Jos joku pitää minua hulluna, se ei ole todellakaan minun ongelmani. Ennen ei voi olla vapaa ennen kuin lakkaa ajattelemasta, mitä muut ajattelevat, Gustafsson summaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lähde: Me Naiset

Lue myös:

IS: TTK-tähti Elina Gustafsson on kilpailussa haastavan tilanteen edessä – ”Silloin olen parhaimmillani!”

Elina Gustafsson tekee TTK-kilpailussa historiaa: ”Tämä on käsittämättömän suuri kunnia”