Miss Suomen ensimmäinen perintöprinsessa Nana Partanen on kertonut avoimesti seurustelevansa naisen kanssa. Suhde on kestänyt pian vuoden verran.

– Tapasimme sosiaalisen median kautta. Aloimme juttelemaan ja pian huomasimmekin viihtyvämme loistavasti toistemme kanssa, Partanen kertoi Metropolille syksyllä 2022.

– Parasta suhteessa on ehdottomasti se, että olen yhdessä ihmisen kanssa, jonka kanssa näen tulevaisuuden. Meidän kahden välillä on syvää rakkautta ja luottamusta. Nauramme paljon ja tiedämme, ettei kumpikaan tuomitse toista.

Nana jakoi eilen tiistaina Instagramin Stories-osiossa yhteiskuvan tyttöystävänsä kanssa. Nana kehotti samalla seuraajiaan allekirjoittamaan kansalaisaloitteen, jolla kielletään eheytyshoidot.

– Nämä on niitä hetkiä, kun on maika näyttää medän tuki sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille. Meillä on oikeasti mahdollisuus vaikuttaa näihin asioihin, tehdään niin. Jokaisella on oikeus olla omaitsensä ja rakastua keneen haluaa, eikä kenellekään saisi olla sellaista valtaa sanoakseen, että sä olet viallinen. Sukupuoli- ja seksuvaalivähemmistöjen oikeudet ovat ihmisoikeuksia, eikä mitään erikoisoikeuksia, Nana kirjoitti.

Nana on julkaissut Stories-osiossa julkaisemansa yhteiskuvan tyttöystävänsä kanssa pysyvänä kuvana Instagram-tilillään viime vuoden joulukuussa. Kuvassa rakastavaiset hempeilevät auton takapenkillä. Pääset näkemään kuvan painamalla alla olevan Instagram-julkaisun päällä olevaa nuolta oikealle. Pariskunnan yhteiskuva on kuvasarjan viimeinen kuva.

Partanen kokee tärkeäksi rohkaista ihmisiä puhumaan avoimesti seksuaalisuudestaan. 

– Toisaalta kenenkään ei tarvitse pakottaa itseään kertomaan omasta seksuaalisuudestaan, jos se ei tunnu hyvältä. Ja muista: mikä tahansa vastaus sieltä tulee, se ei määritä sinun arvoasi.

Kun Partanen kertoi seurustelusuhteestaan ensimmäistä kertaa perheelleen, tuntui tilanne jännittävältä.

– Asia tuli aluksi heille pienenä shokkina. Kerroin vanhemmilleni omasta seksuaalisuudestani samaan aikaan kun kerroin seurustelevani naisen kanssa, joten kaikki tämä tuli heille aika isona yllätyksenä, Partanen muistelee. 

– Heillä meni hetki asiaa sulatellessa, mutta nykyään heille on tärkeintä se, että olen onnellinen. Perheeni on minulle tärkeä, ja he tukevat minua kaikessa mitä teen. Se on ihanaa, hän kiittelee.

Lue Nanan koko haastattelu täältä.

Lue myös:

Mallimaailma sairastutti Miss Suomi Petra Hämäläisen syömishäiriöön – joutui hakemaan ammattiapua: ”Lopetin mallintyöt”

Tuoreesta Miss Suomesta Petra Hämäläisestä löytyi todella rohkea topless-kuva