Vuonna 2013 Miss Helsingiksi kruunattu somepersoona Kelly Kalonji on misseytensä seurauksena joutunut kohtaamaan ankaraa kiusaamista.

Kalonji kertoo rankoista kokemuksistaan Metropolille antamassaan haastattelussa.

– Vaikka Miss Helsinki -kilpailun voittaminen oli ihana ja iloinen asia, minua kuitenkin ahdisti todella paljon, Kalonji avautuu.

– Jouduin rajun kiusaamisen uhriksi, mikä satutti minua henkisesti. Ihmiset haukkuivat minua etenkin somessa ja sain kuulla, etten sovi perinteisen missin muottiin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Voittonsa aikaan Kalonji työskenteli vaatekaupassa, mutta työnteosta ei tuolloin meinannut tulla mitään.

– Itkin vessassa, koska minua ahdisti niin paljon. Olin todella hauras, Kalonji kuvailee.

– Mutta tässä maailmassa täytyy itkeä, jos itkettää. Ei ne kiusaajat siitä mihinkään muutu, heillä on itsellään vain todella huono olla, nainen alleviivaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Vaikka kiusaamiskokemukset jättivät pysyvät arvet, on Kalonji pystynyt kääntämään vaikeudet voitokseen.

Tänä vuonna Kalonji lanseerasi The Face Of African Queen -missikilpailun, koska hänen mielestään Suomessa järjestettyjen missikisojen naiskuva on liian kapea.

– Minä olen tuntenut itseni ulkopuoliseksi, joten tiedän, miltä erilaisuus tuntuu. Halusin luoda kauneuskilpailun, jossa toinen afrosuomalainen voi tuntea kuuluvansa joukkoon. Tavoitteeni on parantaa nuorten naisten itsetuntoa ja tehdä tulevaisuudesta entistä tasa-arvoisempaa ja parempaa, Kalonji summaa.

Lue myös:

Jari-Matti Latvalaan yhdistetty Kelly Kalonji nauttii sinkkuudestaan – ”Täytyy olla hemmetin upea, jotta voi seurustella kanssani”

Ilouutinen! Bloggaaja Petra Korpi odottaa esikoislastaan

Annaa kohdeltiin todella tylysti lentokentällä – ei uskottu olevan nainen: ”Se oli nöyryyttävää”