Hyvinvointivalmentaja Nanna Karalahti on avautunut Instagram-tilillään kokemistaan ulkonäköpaineista. Karalahti kertoo tarjonneensa seuraajilleen hiljattain mahdollisuuden esittää hänelle kysymyksiä, joihin hän myöhemmin vastasi tarinajulkaisuissaan.

Yhteen kysymykseen hän on kuitenkin vastannut pitkän kirjoituksen muodossa julkaisemansa kuvan ohessa. Kysyjä on tiedustellut Karalahdelta, onko tämä tyytyväinen kroppaansa.

– Ajattelin vastata nyt vähän pidemmän kaavan kautta, Karalahti aloittaa pitkän kirjoituksensa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. Jos kuva ei näy selaimellasi, katso se täältä.

– Mulle mun kroppa on aina ollut tärkeä. Olen aina halunnut tuntea, että olen monipuolinen ja toimintakykyinen, Karalahti alustaa.

Hän kertoo harrastaneensa liikuntaa aktiivisesti jo lapsesta lähtien. Karalahti oli liikuntapainotteisella luokalla sekä yläasteella että lukiossa, ja hänen liikunnan arvosana koulussa oli aina kymppi.

Teini-iässä ja aikuisuuden kynnyksellä hän kiinnostui kuitenkin liikkumisen ohella myös ulkonäöstä. Omien sanojensa mukaan jopa liikaa.

– Ei enää kiinnostanut olenko monipuolinen liikkuja vaan se, että miltä peilikuva näyttää. Sorruin siihen samaan, mihin uskon monen meistä langenneen – treenasin, jotta näyttäisin joltakin, Karalahti myöntää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

”En halua muuttaa mitään”

Fitness-urheilussa menestynyt Karalahti myöntää, ettei ulkonäköpainotteinen laji auttanut häntä alkuunkaan, mutta hän korostaa silti, ettei syytä sitä ulkonäköpaineistaan.

– Ajauduin lajiin juuri sen vuoksi, että itse halusin näyttää paremmalta eli ongelma oli jo ennen fitnessiä.

Karalahden sisäinen urheilija nosti kuitenkin päätään ja ehti pelastaa tilanteen ajoissa. Karalahti löysi liikunnan ilon uudelleen peilittömillä crossfit-saleilla ja nykyään hän kokee ulkonäkönsä olevan toissijaista siihen verrattuna, mitä hän pystyy kehollaan tekemään.

– Jonkun mielestä mulla on liian isot kädet mekkoihin. Jonkun mielestä mun kannattais hankkia silkkarit. Jonkun mielestä mulla on ihan täydellinen kroppa, Karalahti listaa ja toteaa, että lopulta vain hän tietää, miltä hänen kropassaan tuntuu elää.

– Mä en halua muuttaa mitään. Oon kiitollinen mun keholle aivan kaikesta mihin se pystyy, Karalahti summaa.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Nanna Karalahti on naimisissa entisen jääkiekkoilijan Jere Karalahden kanssa. Pariskunnalla on kaksi yhteistä lasta.

Lue myös:

Nanna Karalahden kotona odotti ikävä näky – julkaisi somessa hurjia kuvia: ”Tätä kutsutaan taiteeksi…”

Syntymäpäiviään juhlinut Nanna Karalahti, 33, avoimena: ”Elämää ei voi pelata ilman tunteita”

Nanna Karalahti kritisoi tiukkoja koronarajoituksia: ”Suomessa on kohta melkoinen massatyöttömyys”